farmer.z.wielkopolski Posted January 19, 2015 Report Posted January 19, 2015 Witam.Przed wczoraj(18.01.2015) ocieliła mi się jałówka pierwiastka poród przebiegł dość ciężko (cielak był dość duży i jeszcze szedł tyłem) ale wszystko ok aż do wczorajszego ranka cielak został napojony i zaczął wstawać(udało mu się)ale tylne nogi nie wiem jak to się fachowo nazywa ale chyba to są kolana bardzo się chwieją(w przód i tył) i bardzo ciężko wychodzi mu poruszanie się.Weterynarz ma przyjechać dziś około 17.Wiem że to na pewno jest wina ciężkiego porodu ale chciałbym wiedzieć co dokładnie może mu dolegać i czy wyjdzie z tego jak już ktoś miał taki przypadek to niech napisze jak się ta sytuacja skończyła. Z góry dzięki za pomoc. Quote
dominika1989 Posted January 20, 2015 Report Posted January 20, 2015 Ciężko diagnozować po samym opisie. Być może zwichneliście mu stawy tylko, że też by przy tm nie wstawał. Jeżeli chwiejnie ale staje nie powinien mieć złamań. Na pewno też byl zmęczony. Czekaj na weta i on na pewno jasno określi co z cielakiem. A ja mam nadzieję, że będzie ok Quote
farmer.z.wielkopolski Posted January 20, 2015 Author Report Posted January 20, 2015 Dzięki za opinie jak tylko stwierdzi co mu dolega to napisze Quote
Recommended Posts