Jump to content

Recommended Posts

Posted
No właśnie z tymi co rozmawiam na ten temat to w ogóle konkretnych odpowiedzi nie chcą dać na temat owej elektoniki. Tylko ze jest ogółem wadliwa. Hmm tylko ta cena 50tys. trochę za bogato jak dla mnie. A w branie kredytów nie bawię się. I tak z zakupem na pewno będzie trzeba poczekać 2-3 lata. Ale Panowie zadam może trochę głupie pytanie. Prawdopodobnie na przyszły sezon dojdzie mi przeszło 10ha ornego, oczywiście to nic pewnego ale czy warto wtedy na ten okres (1-3 lata) kupić ciągnik typu ursus c385, 912 bądź np forszaja 323 ? Odciażyłby perkinsa w 80 % prac napewno. Te dwa pierwsze w granicach 9-12tys można kupić i czasami trafii się forszaj w tych pieniądzach. Nie chcę przepuścić tej ziemi ale obrabiać to tylko perkinsem będzie bardzo ciężko. I temu stąd moje pytanie czy warto. Bo jak juz wspomniałem odważny nie jestem nie umiem brać kredytów. Inni z tego powodu się ze mnie śmieją ze "latami" będę się dorabiał zamiast "latami" spłacać.
Posted
ja odradził bym tą c 385 ona Cie zeżre dużo spali i nie ma napędu na przud kolega wyżej ma racje że na Twój areał wypadało by mieć napęd a za napęd nie wiem ile trzeba dać żeby kupic w miare coś fajnego . Jak byś miał obrabiać te 30 hektarów perkinsem to on też ładnie dostanie w plecy mam ziomka na wsi który obrabia 20 hektarów 30 tak w plecy dostaje że szok
Posted

Kolego tak samo jak poprzednicy też radzę Tobie kupić ciągnik 4x4 będzie lżejsza praca i szybciej ją zrobisz .Myślę ,że te 100 km ciągnik powinien już mieć .Kuzyn ma nowego Case 95 konnego ( znikoma ilość elektroniki) i to jest dopiero maszyna .Może byś się zdecydował na Nowego Belarusa na prow

?.