troszkin Posted January 26, 2015 Report Posted January 26, 2015 Witam was mam ogromny problem dzisiaj zawiozłem próbkę zboża do sprawdzenia bo muszę pilnie sprzedać z powodu awarii silosa a tu się okazało że wybadali - rozkruszka - fuzariozę- wilgotność 15,4% (dop. 14,5%) i co ja mam robić przyczepy załadowane a nie mam gdzie rozładować jedynie na paszę ale nie ma u nas w opolskim skupów pasz Proszę o pomoc Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted January 26, 2015 Report Posted January 26, 2015 Kolego masz to zepsute i skażone szkodnikiem. Gdzie to chcesz skarmić??? Przy tej wilgotności to jest gnój. Powiem Tobie, że w Małopolsce żadna poważna mieszalnia pasz nie skupowała pszenżyta. Spróbój na palet, albo do elektrowni do spalenia. Quote
troszkin Posted January 26, 2015 Author Report Posted January 26, 2015 mi powiedzieli ze na pasze jak najbardziej tylko na konsumpcję się te zboże nie nadaje u mnie w skupie tylko konsumpcyjne skupują a propo to gnój to nie jest bo 1 % więcej to nie tragedia a rozkruszka i fuzariozy to są śladowe ilości nie ma tragedii ale na konsumpcje troch za dużo Quote
Vademecum Posted January 26, 2015 Report Posted January 26, 2015 Pewnie przy konkretnej obróbce i rozrzedzeniu. Osobiście nie dał bym tego moim zwierzętom. Quote
Recommended Posts