Jump to content

Recommended Posts

Posted

U nas ostatnio było to najtaniej jak widziałem: 3,86 do 4.09 za ON Verva na Orlenie,ale nie każdy przecież tam tankuje.  Miejmy nadzieję,że tendencja spadkowa utrzyma się jeszcze przez jakiś czas,bo na przeciwko tego co mieliśmy wcześniej,jest o ponad 1 zł taniej na litrze.

Posted

tia, a surowiec potaniał pięciokrotnie, a u nas paliwo około 20 procent. U mnie na orlenie 3,95, o.n. benzyne płaciłem 4,17 a lpg 1,99

Tylko na orlenie a on jest najdroższy. Nie małe miasteczko krzeszowice a tylko 2 orleny i po 15 km do innych stacji.....

Posted

Takie życie ktoś musi na tym zarobić, pomimo tego ze cena w hurcie spada to przecież nie zrobią takiej ceny jaka była 15lat temu :)

Co do orlenu to ostatnio mówili w tv orlen kupił ropę od ruskich w bardzo przystępnej cenie :)

Pozdrawiam

Posted
Wiesz co vademecum mi się nuż w kieszeni otwiera na samą myśl o tych brudasach, może ktoś powie ze jestem rasista? ale taka jest prawda że dla matki polki z 5 dziećmi niema 14 tysięcy aby nie wyrzucono jej na ulicę a dla tego bydła jest i mieszkanie i zapomoga, krew mnie zalewa, że jeszcze przy tankowaniu będę sponsorowal arabusow.
Posted

Ale z drugiej strony Vade... odjąć od tego 1zl ze zwrotu to już wychodzi cena dość przyzwoita :) oczywiście jak by cena była np. 3,50 to wtedy wyglądała by jeszcze bardziej przyzwoicie :)

Pozdrawiam

Posted

Jak by nie patrzył to przy tańszej ropie zawsze niższe koszta uprawy :) żeby tak jeszcze nawozy potaniały ze 20% to chociaż by sie to jakoś skalkulowało przy niskich cenach zboża.

Pozdrawiam

Posted

Zgadza sie nawozy zazwyczaj mają podobne ceny w różnych składach :( a z ropą też różnie może być bo zazwyczaj jak rolnik wyrusza w pole to na stacjach robią jakieś szacher macher  :(

Posted
mnie to -1 już nie łapie, no jakby limit podnieśli do 200 litrów na ha to byłoby u mnie jakraz. Ja już wyjeździłem co mi sie należy, dużo jeżdże dostawczakiem, a on se chlapnie 12 a przy 4 tonach to i 15 na setke.