JoTeS Posted February 17, 2015 Report Posted February 17, 2015 Jak nie mają być zadowolone kiedy jasno od karmików aż oczy mrużą .Wyposażenie i montaż I klasa. Aniu a co tam za krzew w klatce na ostatniej fotce? Quote
ania1983 Posted February 17, 2015 Report Posted February 17, 2015 Dzięki Chłopaki Jotes, wierzba daję królikom co jakiś czas gałązki, coby sobie poobgryzały. a że teraz nic innego nie ma zielonego, to praktycznie cała zima na wierzbie, plus suszone gałązki. ale suszone to juz tak dobre nie są Quote
Robert ;-) Posted February 17, 2015 Report Posted February 17, 2015 Aniu fajne klatki takie poidla o ja miałem fajna sprawa ;-) ważne by w lato wymieniać wodę i je umyć.pozdrawiam;-) Quote
Usunięte Posted February 17, 2015 Report Posted February 17, 2015 super i co dawałaś juz jesc w karmidłach? Quote
JoTeS Posted February 17, 2015 Report Posted February 17, 2015 Tak mi to wyglądało na wierzbę, no to niebawem będą bazie. Quote
przemek2092 Posted February 17, 2015 Report Posted February 17, 2015 Bardzo ładne klatki i mam pytanie dotyczące klatek, czy na podłogach masz jakieś specjalne wybicie czy są tam gołe deski ? Quote
ania1983 Posted February 18, 2015 Report Posted February 18, 2015 Ursus, króliki od razu dostały siano do paśników, ziarno do karmideł i wodę do poideł. siano od razu zajarzyły, karmidła po ok. 2 godzinach, a wodę zaraz po tym jak znalazły jedzenie w karmidle Jotes, bazi już nie będzie z tych wierzb, bo mąż 2 co roku na zero ucina ale jeszcze zwykłe na wybiegu kurzym zostają Przemek, nie mam nic w klatkach na podłodze. same deski. na początku miałam coś jak by papę, nie wiem jak to się nazywało, ale takie śliskie. nie sprawdziło się. źle było mi sprzątać i króliki darły pazurami. myślałam o gumoleum bo grube, ale fundusze nie pozwoliły, bo klatek mam 14 w sumie, a gumoleum do najtańszych nie należy...może kiedyś,na razie jest jak jest.ale jak klatki są puste, to są myte dokładnie, a po wyschnięciu wapnowane 2 razy. zauważyłam, że te klatki które są od początku wapnowane, tak moczu nie chłoną, jak te co w późniejszym czasie powapnowałam. Quote
Robert ;-) Posted February 18, 2015 Report Posted February 18, 2015 Ja widziałem kiedyś klatki z podłogą pokrytą wykładziną podłogowa taką właśnie śliska,a dna klatek były tak zrobione pochylo aby ciecz spływala do tyłu klatki i były z tyłu jakby rynienki i do pojemnika spływala ciecz. Quote
ania1983 Posted February 18, 2015 Report Posted February 18, 2015 Robercie, nasze są tez przechylone, z tyłu mają wycięte takie właśnie "dziury" . w planach były rynienki, ale żeby się rynienki opłacało robić, to trzeba właśnie jakieś gumoleum położyć na podłodze, inaczej to się mija z celem... Quote
Mastif Posted February 19, 2015 Author Report Posted February 19, 2015 Hej wszystkim. Tak apropo klatek znalazłem w sieci fajne rozwiązanie na lato. Co o tym sądzicie? Quote
ania1983 Posted February 19, 2015 Report Posted February 19, 2015 fajne rozwiązanie, jak się ma mało królików nie wyobrażam sobie takiego czegoś z 14 klatkami Quote
przemek2092 Posted February 19, 2015 Report Posted February 19, 2015 (edited) Tak właśnie byłem ciekawy czy masz coś na spodzie ogólnie bardzo fajne klatki a nie myślałaś żeby karmniki też zamontować na wierzchu na dzwiczkach ? było by co dużo łatwiej i szybciej oprzątać ? Edited February 19, 2015 by przemek2092 Quote
Usunięte Posted February 19, 2015 Report Posted February 19, 2015 Hej wszystkim. Tak apropo klatek znalazłem w sieci fajne rozwiązanie na lato. Co o tym sądzicie? http://www.rolnik-forum.pl/public/style_images/rolnik/attachicon.gifbartas.jpgKrólikom wybiegi są zbedne Quote
ania1983 Posted February 19, 2015 Report Posted February 19, 2015 Przemek, myślałam przez chwilę ale jak zawiesiłam jeden karmnik na siatkę, to szybko zaniechałam ten pomysł mam różne siatki na drzwiach. i zwyczajnie bym się bała, że nie wytrzymają. a poza tym, teraz sa na takiej wysokości, ze nijak przy porządkach nie będą przeszkadzały Quote
Mastif Posted February 20, 2015 Author Report Posted February 20, 2015 Dlaczego zbędne? To też jest zwierzę i potrzebuje trochę swobody Aniu nikt nie mówił o 14 klatkach, pewnie znalazłyby się twoje ulubione króliki, którym mogłabyś je wypuścić na jakiś czas, zwłaszcza w cieplejsze dni Quote
Usunięte Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 królik może się podkopać i uciec.kiedyś tam miałem taki wybieg ale zrezygnowałem bo zwierze też się męczy jak ciągle się je przenosi z klatki do wybiegu . Quote
przemek2092 Posted February 22, 2015 Report Posted February 22, 2015 Jeśli nie przeszkadzają to jak najbardziej ja mam u siebie powieszone ale mam boki zrobione z kraty o oczku 19 mm i drucie 1,4 mm więc sprawdza sie idealiie pozdrawiam ! Quote
Usunięte Posted February 23, 2015 Report Posted February 23, 2015 http://i59.tinypic.com/29oqxqv.jpg samica NB Quote
Mastif Posted February 25, 2015 Author Report Posted February 25, 2015 Super, wygląda na tym zdjęciu na zmęczoną, hehe Farrmerix 3p, widze, że lubujesz się w Urusach. Może wstawisz jakieś zdjęcia dla Nas? Quote
Mastif Posted February 26, 2015 Author Report Posted February 26, 2015 Jeżeli masz trochę wolnego czas, prosilibyśmy o wszystkie zdjęcia Quote
Robert ;-) Posted February 26, 2015 Report Posted February 26, 2015 Ja też chętnie obejrzę zdjęcia(ciągników itp) w galerii forum, na wątku to wolał bym króliki oglądać:-D Pozdrawiam ;-) Quote
Mastif Posted February 26, 2015 Author Report Posted February 26, 2015 Co racja, to racja. Troszkę się zapędziłem, rzeczywiście W takim razie jak gdziekolwiek wstawi zdjęcia swoich pojazdów, będziemy wdzięczni za informacje Quote
ania1983 Posted February 26, 2015 Report Posted February 26, 2015 Robert ma racje, fotki jak najbardziej, ale traktory nie w tym temacie tu tylko króliki, bo mnie osobiście traktory nie interesują i nawet na tamte tematy nie zaglądam Quote
Robert ;-) Posted February 26, 2015 Report Posted February 26, 2015 Ja ze swojej strony zapraszam do zaglądaniana na wszystkie wątki, naszego forum:-D Quote
Recommended Posts