Jump to content

Recommended Posts

Posted

:)

sianko w wykotnikach, to zasługa mamusiek :) ja im tak daję tylko słomę, ale one widać wolą siano i dokładają go :)

klatki to zasługa męża :) minus piętrowych jest taki, że na dolnych piętrach robią się zacieki, ale jak jest ciepło, to króliki idą do innej klatki i po kolei myję, a potem wapnuję :)

Posted

Haha, widzisz jakie opiekuńcze są. :D Sianko wygodniejsze pewnie.

I tak sobie świetnie radzisz a możesz mi przypomnieć jakim gronem królików teraz dysponujesz?

:cool:

Posted

na dzień dzisiejszy:

1 samiczka ma sie wykocić na dniach [to jej 3 próba, więc decydująca :P]

1 samiczka z 10 maluszkami

2 samiczki wczoraj dopuszczone

1 samiec [zostaje]

3 kalifornijskie samiczki [zostają]

1 samiec kalifornijski [zostaje]

2 samiczki młode [1 zostaje]

1 samiec młody [ nie zostaje]

Posted

Aniu, cóż za selekcja ;)  Rozumiem, że zostawiasz tylko te młode, które ci się przydają do dopuszczania :)

Naliczyłem 22 sztuki obecnie.

Życzę powodzenia przy porodzie. Jesteśmy duchem z Wami :D

Posted

Robercie, a gdzie Ty naliczyłeś 25? :-/  :D

Barto, a no selekcja. młodą samiczkę po moim samcu chcę zostawić dla samca kalifornijskiego, a kalifornijskie samiczzkico kupiłam, będą dla mojego samca :) docelowo będę chciała ''zejść" z mieszańców, na rasowce...

Posted

Ursus, na pierwszej stronie dałam zdjęcie młodych :)

też chcę w takie karmidła zainwestować, ale to nie w tym miesiącu. do tej pory korzystałam, najpierw z kafli, potem kupiłam blaszki keksówki i przymocowałam, ale tam gdzie młode to wchodzą mi do środka i "kupkają" do jedzonka :/

w ogóle musze moje klatki wyposażyć,a le wczoraj jak policzyłam do każdej klatki karmidełko zasypowe, paśnik i pojemnik na wodę, taki wieszany, coby wody nie wylewały, to wyszło mi 400 zeta :@

wiem, wszystko kosztuje, ale czemu tak drogo :-/

a Twój Nowozelandczyk [tfu tfu] piękny :)

Posted

Ursus, a czemu? to sa młode, sa z końca listopada. z tego co wiem, to wybarwiają sie nieco później. braliśmy je od znajomego i rękę sobie dam uciąć, że nie zrobił by nas w konia.

Posted

Aniu gdzie szukałaś produktów? Moi okoliczni znajomi, których ostatnio poznałem zaopatrują się w  sklepie internetowym, w którym mają dobre ceny i produkty są wysokiej jakości. Sprawdź sobie, proszę ;) Może nie będzie tak źle, z tego co sam sprawdzałem, mają wiele ciekawych rozwiązań.

Posted

No moi drodzy widzę poprawę ;) Wątek wreszcie nabrał dobrych kolorów: zdjęcia królików oraz zastosowanych w ich hodowli, no i do tego dyskusja. Jestem mile zaskoczony :)

Ursusie muszę się tu zgodzić z Anią, młode dopiero nabiorą mocnych barw. A wtedy na pewno podzieli się z nami fotkami ;)

Miłego dzionka! :cool:

Posted

Aniu gdzie szukałaś produktów? Moi okoliczni znajomi, których ostatnio poznałem zaopatrują się w  sklepie internetowym, w którym mają dobre ceny i produkty są wysokiej jakości. Sprawdź sobie, proszę ;) Może nie będzie tak źle, z tego co sam sprawdzałem, mają wiele ciekawych rozwiązań.

ja polecam sklep futerkowe.pl z akcesoriami do hodowli królików zamawiałem z tamtąd wiele razy

Posted

No cóż Ania zrobi jak będzie już chciała, sama sprawdzi w opisach i opiniach, co jej się przyda. Oczywiście jak już ,,wyposaży się '' w sprzęt, zapraszam ją do powiększenia naszej galerii :D

Posted

No to pięknie, że rodzinka Wam się cały czas powiększa. Będziemy zaszczyceni oglądać młode jak dorastają :D

Aniu jak to mówią będzie pieniądz, będzie rada, przynajmniej wiesz gdzie teraz szukać ;)