konrad040692 Posted February 2, 2015 Report Posted February 2, 2015 Wiam wszystkich na najfajniejszym moim zdaniem forum o tematyce rolniczej. Wraz z bratem zajmujemy sie hobistycznie gospodarstwem które przejeliśmy od wuja i za rok przejmiemy po rodzicach. Chcielibyśmy pzekwalifikować się na bydło mięsne(temat już wystawiłem na forum odnośnie naszej sytuacji :-) Na pewno będę często prosił o rady ponieważ jestem początkujący w tej dziedzinie :-) poza rolnictwem pracuję jako gónik. Jednak wychowałem się na wsi i jeśli było by to możliwe abym godnie żył z rolnictwa to nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba jak samowystarczalne gospodarstwo . Pozdrawiam wszystkich. Quote
VoYtek8 Posted February 2, 2015 Report Posted February 2, 2015 Dobrze trafiłeś. Witamy na forum kolego! Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2015 Report Posted February 2, 2015 Witam na forum i zapraszam do czynnego udziału w życiu forum ;-) Quote
JoTeS Posted February 2, 2015 Report Posted February 2, 2015 Witaj Konradzie na forum, znajdziesz tu całą masę bezcennych porad. Quote
kubusjettaII Posted February 2, 2015 Report Posted February 2, 2015 witaj, widzę że nie jestem jedyny którgo marzeniem jest żyć "godnie na gospodarstwie"... Quote
konrad040692 Posted February 2, 2015 Author Report Posted February 2, 2015 witaj, widzę że nie jestem jedyny którgo marzeniem jest żyć "godnie na gospodarstwie"...oczywiście że nie przez rok jeżdziłem samochodem którym rozwoziłem pasze i widziałem rolników którzy mają duże zmodernizowane gospodarstwa takie 100 ha sprzęty robotyzacja a przedewszystkim człowiek sam jest sobie panem nikt nad tobą nie jest piękna sprawa Quote
kubusjettaII Posted February 2, 2015 Report Posted February 2, 2015 wiem jak to wygląda, ale czy rozmawiałeś może z nimi w jakim stopniu są skredytowani w bankach i ilu znich 3/4 dochodów zanosi na spłatę rat...? Z zewnątrz większość wygląda na takich którzy mają i pozwalają sobie na wszystko...a tak na prawdę mają swoje krzesło w banku i często na nim przesiadują... VoYtek8 1 Quote
Robert ;-) Posted February 2, 2015 Report Posted February 2, 2015 Ale i dużo takich co kształcą dzieci (studia ) kupują mieszkania w stolicy z mlecznych krów jak by byli po uszy zadłużeni to by tak im się nie powodzilo, a jak ktoś umie skorzystać(ma głowę na karku i ma wystarczająca ilość ha to ciocia unia pomoże w zakupach maszyn itp. Quote
przemek2092 Posted February 4, 2015 Report Posted February 4, 2015 Witamy wszyscy i zapraszamy do dyskusji Quote
Recommended Posts