cron_x Posted February 4, 2015 Report Posted February 4, 2015 Witam, po wlaniu płynu do chłodnicy zamiast wody traktor stał się mułem? czemu tak się stało? Quote
henryk Posted February 4, 2015 Report Posted February 4, 2015 po prostu nie wierzę,może to zwykły zbieg okoliczności,ale przecież możesz spuścić płyn , zalać wodę i sprawdzić Quote
Tofik Posted February 4, 2015 Report Posted February 4, 2015 A co to ma do rzeczy plyn czy woda zalewasz plynem i masz w zimie spokój poza tym na plynie nie zagotujesz silnika (oczywiście są różni operatorzy i oczywiście można tego dokonać) no a jak zalewasz wodą no to trzeba pamiętać że woda paruje no i zimie trzeba spuścić co by nie bylo kuku ale żeby silnik byl slabszy bo zalany plynem a nie wodą to pierwsze slyszę.No chyba że może ci już ta woda w zimie zamarzla? i teraz zalaleś plynem no to inna sprawa.Pozdrawiam henryk, Robert ;-), simson54 and 1 other 3 1 Quote
muzyk Posted February 4, 2015 Report Posted February 4, 2015 Podejrzewam że z paliwem jest coś nie tak.Spuść z zbiornika a wlej z CPN lepszej klasy lub przewód paliwowy zapchany.Pozdrawiam. Quote
henryk Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 a może w zbiorniku paliwo letnie a co nie daj Boże bio ,na bio poniżej +10stopni nie powinno się w ogóle jeździć a co tu mówić zimą Quote
kubusjettaII Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 nie ma spójności ze sobą, jak dla mnie dziwny zbiek okoliczności... Quote
simson54 Posted February 8, 2015 Report Posted February 8, 2015 jak ciągnik ma muła to może przewód ten co paliwo z pompy idzie na cylindry jest dziurawy i przymula bo dostaje się powietrze ja tak miałem była malutka dziurka w przewodzie i gdy dodałem gazu to ciągnik nie umiał się zebrać a z przewodu paliwo uciekało a tam ciśnienie jest zajebiście duże przewód kosztuje pare groszy od płynu to raczej muła ciągnik nie bd miał. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts