Tofik Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Calość jest z 4ki a lużwy są z 6ki z tym że tam gdzie jest nóż pod spodem jest latka jakieś 15/15cm więc dalo by to 8kę ale u mnie wciągnelo blachę do środka więc ten element możesz wzmocnić a tak jak dasz 6tkę na boki to powinno być ok Pozdrawiam Quote
Stiven1983 Posted February 7, 2015 Author Report Posted February 7, 2015 Dam trochę większą łatkię na całą wysokość boku i ze 25cm.W sumie 10-12mm powinno wystarczyć bo nie wiem czy dam 6mm a może 5mm Quote
Tofik Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Może być i 5mm bo u mnie jest 4mm więc 8mm jest tylko na tej lacie więc nawet jak dasz na calość 5mm to i tak na lacie wyjdzie Ci dycha (oczywiście na ten kwadrat możesz da jakąś grubszą ) na lyżwy daj jakąś grubszą bo 6mm po okolo 10latach u mnie sie przetarla Quote
lottomito Posted February 8, 2015 Report Posted February 8, 2015 W miejscu mocowania kontr noża zamiast kombinować z łatkami wspawaj od zewnątrz profil po całej sciance. Kółka o których mowa była wcześniej dodawane są dlatego żeby ułatwić zawracanie tą maszyną bez konieczności podnoszenia jej. Płoza jednak trzyma maszynę przy skręcie. Quote
Stiven1983 Posted February 9, 2015 Author Report Posted February 9, 2015 Muszę zrobić dokumentacje zdjęciową. Fajnie się ogląda potem jak sprzęt powstawał. Quote
lottomito Posted February 10, 2015 Report Posted February 10, 2015 Chętnie obejrzę . Zawsze można coś nowego podpatrzeć Quote
Recommended Posts