Stiven1983 Posted February 8, 2015 Report Posted February 8, 2015 Dlaczego w nowej wersji forum nie ma auto słownika??Dla nie to ważna sprawa bo jestem dyslektykiem.. Tofik and Robert ;-) 2 Quote
adam1208 Posted February 9, 2015 Report Posted February 9, 2015 Jak to nie ma ? Przecież jak coś napiszesz źle to podkreśla dane słowo na czerwono VoYtek8 1 Quote
VoYtek8 Posted February 9, 2015 Report Posted February 9, 2015 Dokładnie tak! Auto słownik jak najbardziej jest, bynajmniej mi również źle napisane napisane wyraz się podkreślają. Więc problem nie tkwi w forum. Pozdrawiam Quote
Tofik Posted February 9, 2015 Report Posted February 9, 2015 No to chyba nie u wszystkich bo mi nic nie podkreśla a we wcześniejszej wersii forum nie bylo takiego problemu Pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted February 9, 2015 Report Posted February 9, 2015 Nie wszystko to wina forum. W razie problemów z auto korektą proszę sprawdzić ustawienia wyszukiwarki internetowej. Pozdrawiam Quote
JoTeS Posted February 9, 2015 Report Posted February 9, 2015 kóraMusiałem sprawdzić u mnie podkreśla Quote
Stiven1983 Posted February 9, 2015 Author Report Posted February 9, 2015 kóra U mnie nie podkreśla, jeszcze przeglądarkię przejże, mam Firefoxa Quote
Stiven1983 Posted February 9, 2015 Author Report Posted February 9, 2015 Ok. sprawa rozwiązana słownik już działa.WoYtek8 miałeś racje Quote
Tofik Posted February 10, 2015 Report Posted February 10, 2015 Hehe ostatnio niesamowite rzeczy sie na forum dzieją np. wczoraj mi nie podkreślało a dziś proszę bez żadnych poprawek wszystko chodzi bez zarzutów Pozdrawiam Quote
Stiven1983 Posted February 10, 2015 Author Report Posted February 10, 2015 Do wczoraj od zmiany silnika u mnie nie podkreślało.. Quote
henryk Posted March 6, 2015 Report Posted March 6, 2015 ja mam FIREFOX i u mnie nie podkreśla błędów celowo zrobionych, może ktoś doradzi co trzeba zrobić? pozdrawiam Quote
Michałek Posted March 6, 2015 Report Posted March 6, 2015 Pewnie masz wyłączone sprawdzanie pisowni. Kliknij prawym przyciskiem myszy na kursorze lub tekście i zaznacz tę opcję. Jeżeli tej opcji nie ma to znaczy że klikasz zbyt daleko od tekstu. Możesz także ustawić język. Pozdrawiam wszystkich na Forum! Quote
Tofik Posted March 6, 2015 Report Posted March 6, 2015 Michalku mi też nie podkreśla a mam zaznaczone fajką "sprawdź pisownie" Pozdrawiam Quote
henryk Posted March 6, 2015 Report Posted March 6, 2015 właśnie tak ja też mam zaznaczone ,,popraw pisownię'' a mimo to nic z tego natomiast na Fejsie ta sama przeglądarka i błędy poprawia przed chwilą sprawdzałem ,nie wiem o co tu chodzi,ja ogólnie piszę poprawnie ale to mnie wkurza że coś nie tak-pozdrawiam Quote
Tofik Posted March 6, 2015 Report Posted March 6, 2015 No i pogrzebałem i podkreśla więc już literówek nie powinno już być Pozdrawiam Ps. Henryk-u nie wiem czy u Ciebie podziała ale ja zrobiłem tak Napisałem słowo oczywiście z błędem potem prawy przycisk myszy wybrałem język i zaznaczyłem polski (oczywiście innego języka tam nie było ) no i teraz podkreśla ale czy winą nie podkreślania było to że język polski nie był zaznaczony to nie mam pojęcia bo sie na tym nie znam ale grunt że teraz podkreśla Pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted March 6, 2015 Report Posted March 6, 2015 Powtarzam, iż to że błędnie napisane wyrazy nie są podkreślane nie jest winą forum tylko ustawień przeglądarki.By zaradzić temu problemowi możesz zrobić tak jak radzi @Michałek czyli kliknąć prawym klawiszem myszy, pojawi się menu kontekstowe, przy "sprawdź pisownię" musi być tzw. "ptaszek", jeśli go nie ma to wystarczy że klikniesz na napis "sprawdź pisownię" i powinien się pojawić.Jeśli to nie pomoże to musisz pogrzebać w ustawieniach przeglądarki.Krok po kroku:Naciskasz na te 3 kreski w prawym górnym rogu ekranu, wywoła to menu, następnie klikasz "opcje", wchodzisz w zakładkę 'zaawansowane" i praktycznie na samym dole będziesz miał "sprawdzaj pisownię podczas wprowadzania tekstu", w polu obok tego napisu powinien być również "ptaszek". Kolega @Steven1983 miał taki sam problem i rozwiązał go w ten sposób, więc podejrzewam że w tym przypadku będzie podobnie.Specjalnie instalowałem Firefoxa by wytłumaczyć wszystko krok po kroku, myślę że jest jak najczytelniej i pomoże to wszystkim zainteresowanym. Jeśli jednak nic się nie zmieni to proszę spróbować jeszcze zainstalować inną przeglądarkę (polecam Google Chrome) i zobaczyć co się będzie działo. Na pewno jakoś zaradzimy! Pozdrawiam Quote
Tofik Posted March 6, 2015 Report Posted March 6, 2015 Wojtku do puki nie zaznaczyłem języka polskiego jak wyżej napisałem to i tak nie podkreślało pomimo zaznaczonej opcji o której napisałeś Kiedyś już miałem ten problem i brajdak załatwił mi ten problem ale w sumie nie wiem co wtedy zrobił bo mnie nie było w domu Pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted March 6, 2015 Report Posted March 6, 2015 Być może, to tylko jedno z rozwiązań. Ustawienie języka jest istotne, jest to napisane powyżej mojego poprzedniego posta. Jednak wnioskuję, iż większość osób ma w przeglądarkach ustawiony jako język: "polski", jesli nie to zmienienie tego zajmuje chwilkę. Każdy problem da się rozwiązać. Pozdrawiam Quote
henryk Posted March 6, 2015 Report Posted March 6, 2015 niby wszystko miałem ok. ale teraz zaczęło nagle poprawiać tzn.podkreślać na czerwono-pozdrawiam Quote
Tofik Posted March 6, 2015 Report Posted March 6, 2015 Być może, to tylko jedno z rozwiązań. Ustawienie języka jest istotne, jest to napisane powyżej mojego poprzedniego posta. Jednak wnioskuję, iż większość osób ma w przeglądarkach ustawiony jako język: "polski", jeśli nie to zmienienie tego zajmuje chwilkę. Każdy problem da się rozwiązać. Pozdrawiam Zgadza sie że "polski" tyle że dopóki nie kliknąłem na język i nie wybrałem "polski" to nie podkreślało a teraz koło "polski" jest kropka czyli zaznaczyło i teraz podkreśla więc pewnie chodziło o to żeby zaznaczyć język. Ot niby taka mala pierdółka a tyle radości Pozdrawiam Quote
Recommended Posts