muzyk Posted February 9, 2015 Report Posted February 9, 2015 W związku z tematem pt. Pogróżki p. premier- pragne wyjaśnić po pierwsze -użyłem pożekadła ludowego funkcjonującego w naszej mowie polskiej i ludowej po druge ten rząd w pełni sobie zasłużył na słowa i opinie wyrażone przez forumowiczów w dziale POLITYKA.Po trzecie-obrażono rolników w sposób głupi,nieodpowiedzialny i bez zasadny. Moderatorze Wojtku myślałem że cenzurę mam już za sobą lecz Ty zastosowałeś ją ponownie w demokratycznym- lub prawie dem. kraju na dem. forum i Ciebie wybranego w dem. wyborze.Przecież ten temat i opinie,dyskusja była w działe POLITYKA . Na dodatek zamknieto mi dostęp do działu polityka dlatego zmuszony jestem pisać temat w tym dziale. Wobec tego zmuszony jestem zawiesić swoją działalność i obecność na tym forum proszę wszystkich forumowiczów o poparcie mego stanowiska i odwołanie moderatora Wojtka jeśli sam nie złoży rezygnzcji.Pozdrawiam. polityka Quote
rafaello3 Posted February 10, 2015 Report Posted February 10, 2015 Mogę wiedzieć za co dokładnie Wojtek zamknął ten wątek ?Bo to ,że premier i rząd są godni potępienia wiadomo wszystkim . Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2015 Report Posted February 10, 2015 Przeczytaj to się dowiesz takie słownictwo, co niektórych userow pozostawia wiele do życzenia, na tym forum jak wiadomo panuje inna atmosfera niż np w barze.i taka chcemy utrzymać. ania1983 and VoYtek8 2 Quote
Michałek Posted February 10, 2015 Report Posted February 10, 2015 W tym wątku o pani premier nie było nic co by naruszyło prawo, choć posty nie wpisywały się, jak to już wcześniej ktoś napisał i jego post znikł, „jedynie słuszną” linię polityczną „promowaną” przez polskojęzyczne media.Użytkownicy Forum to ludzie dorośli. Kolega Vademecum w wątku Agregat + fendt pisze:„Zobaczysz jak będzie się zachowywał ciągnik. Wszystkie obciążniki są po to by zwiększyć przyczepność do podłoża, a przedni dodatkowo zapobiega podnoszeniu przodu ciągnika i przez to poprawienie sterowności i przyczepności. Więc musisz wyjechać w pole i poobserwować podczas pracy ciągnika.”Dalej w tym wątku Super Moderator pisze:„Nie rozumiem po co to pytanie? Jak masz już ten obciążnik i dokupisz w końcu agregat to wyjedź w pole raz bez obciążnika, raz z obciążnikiem i sam zobaczysz w którym wypadku będzie Ci się lepiej pracowało. Każde pole jest inne, każdy operator ma inne wymagania, więc na pytanie zawarte w wątku możesz odpowiedzieć tylko sobie sam poprzez spraktykowanie. Pozdrawiam.”Wiele osób wypowiada się w tym wątku w sposób rzeczowy i sensowny, rozumie pytanie. Super Moderator praktycznie przepisuje odpowiedź Kolegi Vademecum ale musi „dowalić” autorowi. Czy naprawdę pytania mogą być tylko takie które rozumie Super Moderator? Przecież wielu użytkowników po przeczytaniu takiego wpisu dwa razy zastanowi się czy pytanie zadać na naszym Forum czy może na innym gdzie nie spotka się z taką oceną. A może chodzi o to aby nikt na naszym Forum nie pisał. Super Moderator miałby mniej roboty. Wiem, że pracuje za darmo, za co jestem wdzięczny, ale to nie zwalnia z solidnej pracy.Mam nadzieję, że Kolega VoYtek8 wyciągnie wnioski z zaistniałej sytuacji i dalej będzie sprawował swoją funkcję, a my dzięki temu będziemy się cieszyć z możliwości wymiany poglądów na Forum z tysiącami użytkowników.Pozdrawiam wszystkich na Forum!Polecam lekturę wiersza Juliana Tuwima "Całujcie mnie wszyscy w dupę”. Ciekaw jestem czy Tuwim także zostanie ocenzurowany. Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2015 Report Posted February 10, 2015 Nie mnie oceniać prace kolegi od tego są inni, w sumie z pewną częścią twojej wypowiedzi się zgadzam, na forum powinien panować tręd '"Że nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi '"Ale na pisanie wulgaryzmow, oraz innych słów obraźliwych wobec osób trzecich pozwolenia nie ma i nie będzie taki jest regulamin i zasady współżycia społecznego.Pozdrawiam ;-) Quote
VoYtek8 Posted February 10, 2015 Report Posted February 10, 2015 Zachęcam do przeniesienia dyskusji do jednego wątku, bo po co dwa i jeszcze na shoutboxie o tym pisać? @muzykRezygnacji składał nie będę, bo po prostu wykonywałem swoje obowiązki jako moderator. Uważasz że wyrządziłem Ci krzywdę swoją interwencją to pisz do każdego Admina, jako moi "przełożeni" mogą odebrać mi uprawnienia w każdej chwili, chcesz to rób ankietę, jak wynik będzie "za" moim odejście to odejdę, nic na siłę kolego. Nie wiem kto Cię poprze, ale próbuj. Naprawdę zachęcam!Wątek zamknełem nie z powodu tematyki, bo gdyby tak było to zamknąłbym go duuużo wcześniej, bo przecież mogłem w każdej chwili. Zamknełem go z powodu słownictwa używanego w komentarzach, był również off-topickiem o wszystkim i o niczym, bo zaczeło się od wypowiedzi Pani Premier, potem przeszło na odstrzał dzików, a ostatni post dotyczy "pędolino" i jak to rozumieć? Było używać mniej ostrych słów to wątek nadal by funkcjonował.Jak już pisałem w innym wątku dostęp do działu polityka został odebrany nie przez mnie, więc śmiem wysnuć teorię spiskową że "cenzorów-moderatorów" oraz "cenzorów-adminów" może być więcej! rafaello3Owszem, potępiajmy rząd, dyskutujmy o politykach i sytuacji politycznej w kraju, bo mamy wolność słowa, która jest łamana na tym forum według dwóch userów, tylko róbmy to konstruktywnie i kulturalnie, a nie tak jak tam. Wątek nadal jest w dziale "Polityka", każdy może wejść, poczytać i ocenić czy takie treści powinny znajdować się na forum na którym wulgaryzmy i język nienawiści na ogół nie występują czy nie. MichałekWyraziłem po prostu swoją opinie w tamtym wątku, czy Tobie to przeszkadza? Wraz z kolega @Vademecum mamy takie samo zdanie na ten temat, tyle. Post pisałem nie wzorując się na niczym, więc nie rozumiem o co chodzi? Opinie na ten temat wyraziłem taką, a nie inną, bo chciałem taką i miałem w głowie taką, bo mamy wolność słowa o którą tak zabiegacie od tej pamiętnej interwencji na forum. Uwierz mi kolego że pracuje nad "reklamą" naszego forum i przyciągnięciem tutaj jak największej liczby userów, wynik tego jest dobry, bo nowych uzytkowników ciągle przybywa i wątki się pojawiają, więc chyba aż na tym żeby było inaczej mi nie zależy.Co do pierwszego zdania Twojego postu: "nie było nic co by naruszyło prawo", również uważam że nie było nic co by naruszyło prawo, bo nie oszukujmy się że ciężko jest pisząc na forum naruszyć prawo (chyba że się kogoś personalnie obraża, grozi itd.), tyle że naruszało standardy naszego forum. Przejrzyj kilka jakichkolwiek wątków pisanych w ciągu ostatniego roku, poszukaj wulgaryzmów itd... Z góry zapewniam że ciężko Ci będzie znaleźć, nie ma też wątków z jakąś napiętą atmosferą jak w "pogróżkach p. premier", więc moim moderatorskim okiem ten wątek po prostu odbiegał od przyjętych tutaj norm i zwyczajów. Prawo nie zostało złamane, jednak zasady kultury moim zdaniem tak, akurat Ciebie to się w żaden sposób nie tyczy, bo Twoje posty wyrażają Twoją opinie bez wulgaryzmów itd.Tak jak napisałeś każdy tutaj może wyrażać swoją opinię z tysiącami użytkowników, ja nikomu w tym nie przeszkadzam, po prostu wykonuje swoje obowiązki jako moderator. Nie jestem po to żeby mnie tu ktoś lubił, popierał itd. Jestem tu po to żeby forum się rozwijało i był tu porządek.* * *Zaistniała sytuacja pokazuje mi że muszę być po prostu konsekwentniejszy jako moderator i nie przymykać na nic oczu, bo potem właśnie tworzą się właśnie takie rzeczy.Powtórzę się (czekam aż mi to ktoś wytknie ), ale zachęcam każdego uzytkownika do udzielenia opinii na ten temat, tyle że nie tutaj, tylko w dziale "sprawy forum", bo on jest do tego przeznaczony, a podobny wątek do tego już tam istnieje.Liczę również że Admini się wypowiedzą, wszak to Oni jako "Ci wyżej" ode mnie powinni oceniać moją pracę. Pozdrawiam Robert ;-) 1 Quote
Michałek Posted February 10, 2015 Report Posted February 10, 2015 Kolego VoYtek8, z całym szacunkiem, dobrze że napisałeś powyższy post bo przynajmniej wiem czego nie ogarniasz. Oczywiście jest to wyłącznie mój pogląd i możesz się z nim nie zgodzić a nawet usunąć mój post. Przecież od tego Twoim zdaniem jest władza i na tym polega. Otóż jest zupełnie inaczej. Pierwsza rzecz to kiedy kogoś obrażamy. Obrażamy jeżeli wyraz uznawany powszechnie za obraźliwy kierujemy do osoby niepublicznej. Jeżeli napiszę że np. użytkownik tego Forum Michałek jest durniem, idiotą i popaprańcem to oczywiście naruszę prawo i obowiązujące zwyczaje. Jeżeli ten Michałek mi odpisze adekwatnie do ataku który na niego przypuściłem i napisze że to ja jestem durniem, idiotą i popaprańcem to ten Michałek nie naruszył prawa gdyż odpierał atak na swoją osobę w uzasadniony i adekwatny sposób. Jeżeli jednak moderator uniemożliwi Michałkowi odparcie ataku zamykając wątek bez usunięcia obraźliwego wpisu to znaczy że współdziała ze mną. Jeżeli jednak napiszę, że Pan Premier Donald Tusk jest durniem, idiotą i popaprańcem to żadnego prawa ani obyczajów nie naruszę, dlaczego? Otóż zgodnie z prawem międzynarodowym i zasadami współżycia społecznego osoby publiczne muszą mieć "grubszą skórę" i liczyć się z ostrzejszą krytyką. One mają wybór czy chce być osobą publiczną czy nie. Osoby nie będące osobami publicznymi takiego wyboru już nie mają. Trochę inaczej wygląda gdy komuś zarzucamy czyn karalny. Jeżeli napiszę że Michałek to złodziej to zarzutu tu nie ma choć na pewno naruszyłem jego dobre imię. Premiera nazywając złodziejem nie obrażę. Ale gdy napiszę, że Michałek okradł sklep to już zarzucam mu czyn karalny i tak samo jak w przypadku takiego zarzutu do Premiera mogę się spodziewać prywatnego aktu oskarżenia. Nie ma tu istotnego znaczenia czy Michałek lub Premier okradł ten sklep czy nie. Reasumując Premiera obrazić się nie da.Co można a czego nie można robić można określić trak: Co nie jest zabronione jest dozwolone. Jak widzisz w zamkniętym przez Ciebie wątku nie doszło do naruszenia ani prawa ani zasad współżycia społecznego.Następny zarzut to powoływanie się przez Ciebie na standardy, normy i zwyczaje naszego Forum. To nic innego jak prawo powielaczowe gdyż takie standardy po prostu nie istnieją. Określ najpierw standardy i opublikuj, a potem na nie się powołuj. Dopóki ich nie ma to obowiązują zasady współżycia społecznego o których pisałem wyżej.VoYtek8! Jesteś tu właśnie po to aby wszyscy Cię lubili, co nie oznacza że popierali. To Ty wraz z innymi moderatorami jesteś twarzą i autorytetem tego Forum! Wiem, że w tej kwestii się "nie dogadamy".Nie jest prawdą że nie używam na tym Forum wulgaryzmów.Głupoty nienawidzę (nie myl z niewiedzą bo tę szanuję) i nie zamierzam tego ukrywać. Będę się o niej wypowiadał z nienawiścią. Jeżeli jest to niezgodne ze standardami, normami i zwyczajami naszego Forum to wiesz co zrobić.Przeszkadza mi jeżeli już o to pytasz, sugestia że pytanie jest źle zadane. Już tak jest że jak ktoś nie ma wiedzy w temacie to ma problem z zadaniem pytania. Można dopytać, ale nie krytykować kogoś kto się pyta. Chyba wiesz VoYtek8 o co chodzi i nie będę tego rozwijał.I na koniec prośba. Nie wmawiaj mi że pracujesz nad reklamą naszego Forum i przyciągnięciem tutaj jak największej liczby userów. Napisz, że z całego serca starasz się pracować nad reklamą naszego Forum i przyciągnięciem tutaj jak największej liczby userów. Właściwie nawet nie musisz pisać bo o tym jestem przekonany.Robert983, czy mógłbyś mi wskazać te słowa obraźliwe wobec osób trzecich?Pozdrawiam wszystkich na Forum! Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2015 Report Posted February 10, 2015 Zajrzyj do wątku o który jest taka afera i sam zobacz, ja popieram decyzję o zamknięciu tego wątku. Dla mnie to koniec tego tematu. Quote
Stiven1983 Posted February 10, 2015 Report Posted February 10, 2015 Bardzo przepraszam za moje wygwiazdkowane słownictwo jednocześnie proszę moderatora o poprawę słowa.Niestety jak czytam lub rozmawiam na temat polityki to dostaję białej gorączki.To mnie niestety nie usprawiedliwia żeby nie gwiazdkować dodam że już kończę Robert ;-) and VoYtek8 2 Quote
VoYtek8 Posted February 10, 2015 Report Posted February 10, 2015 Drogi Michałku!Dnia 16 października 2014 roku zakładałeś konto na naszym forum. Po wypełnieniu formularza (nick, hasło e-mail itd.) musiałeś zaznaczyć "ptaszkiem" pole przy napisie "Przeczytałem i zgadzam się z zasadami użytkowania", bo inaczej nie mógłbyś założyć tutaj konta. Nie wierzę że osoba tak inteligentna jak Ty nie przeczytała tego przed zarejestrowaniem się. Zadeklarowałeś tym że zapoznałeś się z krótkim i konkretnym tekstem zwanym "zasadami użytkowania", przypomnę Ci jego treść:Zasady i postanowienia rejestracjiAby móc kontynuować musisz zgodzić się z zasadami i regulaminem forum."Proszę poświęć chwilę, aby zapoznać się z zasadami wypisanymi poniżej. Jeśli je zaakceptujesz i zechcesz się zarejestrować, po prostu kliknij w przycisk "Rejestruj. Aby anulować rejestrację, kliknij w przycisk "powrót" w Twojej przeglądarce internetowej.Proszę pamiętaj, że nie odpowiadamy za żadne treści zawarte w wiadomościach napisanych przez użytkowników forum.Wiadomości przedstawiają subiektywny punkt widzenia autora i nie muszą być jednoznaczne z opiniami innych użytkowników, bądź też administracji forum. Jeśli, któraś z wypowiedzi zawiera niewłaściwe treści, bądź też jest niezgodna z regulaminem może ona zostać zgłoszona do administracji i jeśli będzie to konieczne, zostanie ona usunięta.Akceptując regulamin zobowiązujesz się do jego przestrzegania podczas korzystania z forum. Pamiętaj, że na forum nie wolno zamieszczać treści niepoprawnych moralnie, agresywnych, wulgarnych, łamiących prawa autorskie, odstających od przyjętych norm społecznych.Nie możesz zamieszczać żadnych materiałów chronionych prawami autorskimi.Przeczytałem, i zgadzam się z zasadami." Zwróć uwagę na to co zaznaczyłem kolorem czerwonym. Tak, znamy już się i wiem że zaraz stworzysz długą wiadomość o tym że zasady użytkowania są nie sprecyzowane itd., również tak uważam, postaramy się to zmienić. Tyle że będąc na tym forum zobowiązałeś się do przestrzegania regulaminu, ja zostałem powołany przez Admina (właściciela forum), by tego pilnować. Jeśli dla Ciebie wypowiedzi zawarte w zamkniętym wątku nie odstają od przyjętych norm społecznych (zły przykład! każde społeczeństwo rządzi się swoimi prawami, może jest w Polsce lub w internecie miejsce, gdzie nazywanie ludzi popaprańcami, k*****i itd. epitetami jest na porządku dziennym, ale to na pewno nie tutaj ) to ja już nie wiem gdzie granice mają te normy.Wulgaryzmy też tam były, jeśli ktoś umie czytać, a zakładam że każdy użytkownik forum umie, to je zobaczy. Treści niepoprawne moralnie ja też tam widzę, ale moralność to taka sprawa że dla każdego jest czym innym, więc to pominę.Sprawa kolejna! Ktoś chce obrażać premiera, ministra, swojego sąsiada, sołtysa, kuzyna i Bóg jeden wie kogo jeszcze to niech to robi, nikt mu tego nie zabroni, najwyżej wyciągnie z tego konsekwencje, tyle że ja jako moderator (przypomnę że powołany przez właściciela forum!) nie wyrażam zgody na to żeby działo się to na tym forum, jak to będzie robił pod sejmem, swoim domem, pałacem kultury i sztuki w Warszawie, albo na plaży w Kołobrzegu to niech to robi, ale tutaj ma być normalna atmosfera, a nie chore ciśnienie. Jeśli przestanę być moderatorem to dla mnie może tutaj może dziać się co chce, ale dopóki nim jestem to będę działał z zgodzie z własnym sumieniem, a nie tym że Ty uważasz że premiera obrazić się nie da. I nie chodzi o to czy łamie prawo czy nie. Ciekawa co byłoby gdyby premierem był Pan Kaczyński i ktoś by tu go obraził... Tego też nie będę rozwijał Nie interesuje mnie czy ktoś jest premierem czy nie, po prostu tutaj nie będzie obrażany, bo tego wymaga kultura i tak zostałem wychowany że na obrażanie innych przyzwolenia nie daje i dawał nie będę, komuś to może pasować, komuś może nie pasować, po prostu tak było jest i będzie.Kiedyś @DuzyGrzegorz napisał na tym forum, iż na forach internetowych panuje zasada: "moderator zawsze ma racje, nawet jak nie ma racji" (czy coś w ten design, nie mam czasu teraz tego szukać), mądre? W moich oczach porządkuje życie forum. Z resztą... Jeśli zamykanie tematów narusza wolność słowa (nadal mnie to śmieszy) to właściwie po co jest ta opcja?Tak, staram się z całego serca żeby na forum było jak najlepiej i żeby była tutaj jak największa liczba userów, tyle że nie Tobie oceniać moje starania i czyny w tej materii. Więc tematu nie będę rozwijał, bo nie jest to temat poboczny którego ciągnięcie w tej sytuacji jest zbędne.Widzę że w żadnej kwestii się nie dogadamy, nie będę tłumaczył czemu.. Po prostu poczekajmy, aż Admin wejdzie na forum, napisze i rozwiąże problem, bo niektórzy go wciąż mają, sam tego nie zrobię, bo sprawa dotyczy mnie. Z mojej strony dyskusje kończę, bo gadać też trzeba wiedzieć z kim. Czekam na reakcję Admina. Pozdrawiam Quote
Michałek Posted February 10, 2015 Report Posted February 10, 2015 Przykład z tym "moderator zawsze ma racje, nawet jak nie ma racji" nie pasuje do sytuacji gdyż tu chodzi nie o to czy moderator ma rację lub jej nie ma lecz aby moderator miał więcej racji. Dziękuje za tego Kaczyńskiego. To wszystko wyjaśniło.Gratuluję naprawdę ogromnej kultury osobistej czytając "bo gadać też trzeba wiedzieć z kim". Jestem pod wrażeniem!Nie będę Ci pisał o prawie naturalnym bo tego pewnie nie chcesz wiedzieć. Proszę Cię tylko, abyś zwrócił uwagę za co byli sadzeni zbrodniarze w Norymberdze. Oczywiście przykład jest wyolbrzymiony i w żadnym stopniu nie czuj się nim urażony, ale jest powszechnie w literaturze przedstawiany jako przykład wyższości jednego prawa nad drugim i tylko w tym kontekście go przytaczam. Przecież oni byli sądzeni za przestrzeganie prawa które obowiązywało, a nie za jego łamanie. Tak to jest z trzymaniem się litery prawa. Prawo oprócz litery ma jeszcze ...Pozdrawiam wszystkich na Forum! Quote
Michałek Posted February 12, 2015 Report Posted February 12, 2015 Witam!Piszę tutaj bo nie jestem godzien aby wysłać PW do Administratora. Chciałem się przypomnieć w sprawie wyroku Administratora Forum w sprawie mojego konfliktu z Moderatorami. Pisze o tym Kolega VoYtek powyżej w poście 10. Nie ukrywam, że trochę czas mi "skacze do gardła".Pozdrawiam! Quote
kubusjettaII Posted February 22, 2015 Report Posted February 22, 2015 cały czas powtarzałem że dział Polityka nie powinien występować na Forum ROLNICZYM bo jak widać to do niczego dobrego nie prowadzi... Rolnictwo to Rolnictwo... Quote
Michałek Posted February 23, 2015 Report Posted February 23, 2015 Wszystkie dziedziny życia związane z bezpieczeństwem to polityka. Mamy politykę obronną, energetyczną itd. W tym wypadku chodzi o bezpieczeństwo żywnościowe. Im mniejsze jest bezpieczeństwo żywnościowe sąsiadów tym więcej jest warte nasze bezpieczeństwo żywnościowe, zarówno politycznie jak i ekonomicznie. Każdy kraj w UE tak rozumuje i każdy (prawie) każdy taką politykę realizuje. Właściwie całość decyzji dotyczących rolnictwa zapada w Brukseli. Całość tego zarządzania odbywa się poprzez dwa fundusze i nosi nazwę Wspólnej POLITYKI Rolnej. Oczywiście możemy podejść tak jak Ty to proponujesz i uznać, że nie będziemy reagować na to co z nami władze robią i pójdziemy jak barany na rzeź. Ja tanio skóry nie oddam, pójdę drogą Muzyka. Rolnictwo to polityka (WPR).VoYtek8 obiecał, że sprawa mojego konfliktu z nim i Robertem1983 będzie rozstrzygnięta przez Administratora Forum. Do dzisiaj rozstrzygnięcia nie ma.Pozdrawiam wszystkich na Forum! Quote
Robert ;-) Posted February 23, 2015 Report Posted February 23, 2015 Michałek nie martw się o politykę żywnościowa polski? Dania i Niemcy przysla tiry z wieprzowina, tylko najpierw wykończa polskiego rolnika. A dział o polityce nie powinien powstać tak kiedyś głosowałem jak był zakładany, potem niestey zdanie zmieniłem ale widzę że źle zrobilem, Quote
VoYtek8 Posted February 23, 2015 Report Posted February 23, 2015 Michałku przypominam że ja niczego nie obiecywałem, po prostu napisałem że czekam/liczę na reakcję Admina, bo on jest najwyższy rangą, więc on to powinien ocenić, a to obietnica nie jest. Poza tym myślę że konflikt to zbyt ostre słowo w tym przypadku i nie rozumiem o co chodzi z tym "oddawaniem skóry". Co do decyzji Admina to jak każdy widzi nie ma go na forum od kilku dni, więc jak ma podjąć decyzję? Pod jego nieobecność opiekę nad forum sprawują wszyscy niżsi rangą, czyli między innymi ja, ale z przyczyn etycznych i logicznych nie mogę rozstrzygnąć sprawy która mnie dotyczy. Nie wali się, nie pali, należy po prostu poczekać.Co do istnienia działu polityka to sam najpierw byłem przeciw, potem zmieniłem zdanie i byłem za. Dział powstał, jest potrzebny i jego byt na forum bardzo dobrze wyjaśnił kolega powyżej i rzeczą oczywistą jest iż taki dział powinien znajdować się akurat na tym forum. Jednak należy pamiętać że wszystko można źle używać. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted February 23, 2015 Report Posted February 23, 2015 Michale to że jesteś politykiem, lub lubisz zagorzale politykę nie znaczy że każdy, wiem że jest to takie wielkie g..no które niestety pojawia się w każdej dziedzinie naszego życia, ale porównywanie tych którzy wyrażają swoją negatywną opinię na jej temat do stada baranów jest co najmniej niestosowne. Domagasz się wolności słowa i oburzony jesteś że VoYtek... coś tam coś tam...PILNUJE PORZĄDKU NA FORUM! I w pełni Go popieram. Polityka żywnościowa dla mnie wygląda następująco: ja pożywienie dla siebie i rodziny jestem w stanie wyprodukować sam, ale ciekawe co zrobią mieszczuchy i te b....y z "okrąglaka" jak ich przyciśnie? Wiem, znowu ściągną z zachodu...a my znowu będziemy wyrażać swoje niezadowolenie i tak w kółko. Ciekawe czy na protestach też tak głośno krzyczałeś jak na forum sie wypowiadasz?Reasumując: jak dla mnie Polityka to brdna sprawa na którą i tak nie mam wpływu...tak więc po co mam sobie tym psuć zdrowie... VoYtek8 1 Quote
pablos Posted February 23, 2015 Report Posted February 23, 2015 Ludzie o co ten cały karman ??????? kubusjettaII 1 Quote
Michałek Posted February 24, 2015 Report Posted February 24, 2015 O zasady Kolego, o zasady.Tak, jestem politykiem bo się zastanawiam czy jak zjem dzisiaj to czy rodzina będzie miała co zjeść jutro. A samo myślenie o jutrze to już polityka. Można sobie myśleć, można nawet wiedzieć "że jest to takie wielkie g..no które niestety pojawia się w każdej dziedzinie naszego życia", ale życia nie można ignorować, bo życie jest mściwe. Ja całe swoje życie produkowałem żywność dla siebie i dla innych. Płaciłem podatki, płaciłem, ubezpieczenia, wychowałem dzieci z których jestem dumny. I kim jestem? Frajerem którego nie stać na leki bo procedura medyczna nie przewiduje leczenia takich ja, a polityk wybrany głosami rolników mówi mi: „Chłopy, opamiętajcie się! Większość Polaków nie zarabia tak dobrze, jak wy!”. Jak jest naprawdę już pisałem.Szkoda że nie zauważyłeś że nie chodzi mi tylko o wolność słowa. Mnie chodzi o prawdę.W tym roku przez pięć dni po kilka godzin byłem ba protestach. Nie krzyczałem głośno, nawet nie było mnie słychać, ale najgłośniej jak potrafiłem i pozwoliła mi choroba.Demokracja to taki ustrój który daje gwarancję, że nie nie będziemy rządzeni lepiej niż na to zasługujemy. To my ich tam wybraliśmy, i ja i Ty, choć pewnie inaczej zaznaczyliśmy nazwiska na kartce wyborczej, ale to większość ma rację.Przepraszam barany za niestosowne porównanie.Pozdrawiam wszystkich na Forum!P.s.A może byś użył argumentów?Oczekuję na rozstrzygnięcie mojego sporu z Moderatorami. Quote
przemek2092 Posted February 24, 2015 Report Posted February 24, 2015 Z tego co wiem to admin jest na krótkim urlopie i odezwie sie pewnie jak wróci więc poczekajmy jeszcze troche chłopaki na ocene. Ja wstrzymam sie od oceny tego sporu ponieważ z natury nie lubię takich sytuacji, a dział taki sam w sobie ma skłonności do różnych opinii forumowiczów jednak trzeba sie starać o kulturalny i wyrozumiały dialog. Pozdrawiam wszystkich! Michałek 1 Quote
Michałek Posted February 24, 2015 Report Posted February 24, 2015 Zanim się zarejestrowałem przeczytałem całe Forum. Jak zrozumiałem, powstało ono jako swoisty powiew wolności dla tych co byli na innym forum którego nazwy nie wymienię z oczywistych powodów. Wszyscy cieszyli się tą wolnością. Forum się rozwijało, padały nowe rekordy, użytkownicy pisali ciekawe posty a czasami co im leży na wątrobie. Z czasem zaczął się jednak realizować Orwell'owski scenariusz. Zaczęły znikać posty, pojawiać się wykluczenia z Forum, a argumenty przestały być wystawiane przeciwko argumentom.Pozdrawiam wszystkich na Forum! Quote
Recommended Posts