simson54 Posted February 12, 2015 Report Posted February 12, 2015 witam chciałbym omalować przyczepe lecz najpierw wypadało by wyczyścić burty czy przy takije pogodzie jak teraz mogę to robić na dworze ?czy nic się nie stanie gdy tylko wyczyszczę je przykryje a z malowaniem poczekam aż się cieplej zrobi ? przyczepa stoi przykryta szczelnie plandeką cały rok . Quote
Robert ;-) Posted February 12, 2015 Report Posted February 12, 2015 Zardzewieje ci pod tą plandeka:-( czyści się i od razu maluje, po czyszczeniu choć podkładem pomaluj a kolor kładz i puzniej.inaczej się nie da szkoda pracy Quote
przemek2092 Posted February 12, 2015 Report Posted February 12, 2015 Dokładnie tak jak powiedział robert, to tak samo jak byś zostawił wyślizgane odkładnice pługa na dworze podkład i poczekaj lub wstrzymaj sie jeszcze z pół miesiąca i w marcu powinna juz byc temoeratura która umożliwi ci pomalowanie odrazu przyczepy Quote
Vademecum Posted February 12, 2015 Report Posted February 12, 2015 Kolego niczego nie trzymaj pod szczelnym przykryciem, lepiej pod chmurką. A jak chcesz nie pod gołym niebem to pamiętaj, że wilgoć i ciepło robią z e stali gruz. Przechowywanie maszyn i innych powinno oodbywać się w suchym i przewiewnym miejscu to podstawa żywotności maszyn. Michałek 1 Quote
simson54 Posted February 13, 2015 Author Report Posted February 13, 2015 właśnie stała by pod jakąś wiatą ale ogólnie nie ma funduszy na to by ją zbudować dlatego stoi na dworze przykryłem tylko pake nic więcej . jedna burta jest otwarta w stodole nie ma miejsca na nią niestety bd musiała nocowac pod chmurką po malowaniu bd stała już bez plandeki a z tym malowaniem to poczekam jak bd z 15 stopni na dworze narazie gromadze materiały kupiłem kompletną instalacje trujkąt i farby Quote
simson54 Posted February 17, 2015 Author Report Posted February 17, 2015 czy środki do konserwacji podłogi można stosować przy temperaturze ok 2 albo 3 stopnie czy lepiej poczekać aż się bardziej ociepli ? Quote
troszkin Posted February 17, 2015 Report Posted February 17, 2015 Ja na twoim miejscu bym nie ryzykował. Fakt teraz masz czas bo na polu sie nie robi ale pomalujesz to może się okazać że wcale nie chwyci i dodatkowa robota bo znowu szlifowac i pieniądzePozdrawiam Quote
Recommended Posts