Młodzież Posted February 13, 2015 Report Posted February 13, 2015 WitajcieJestem świeży na tym forum. Przychodze z konkretnym pytaniem tutaj. Chodzi mi o wybór kombajnu. Jaki na tą chwilę byłby dobry na 60 ha, mozliwe, ze wiecej w bliskiej przyszlości. Interesują mnie oferty używanych maszyn, do okolo 200-250 tyś zł. Proszę o jakieś propozycje modeli i jeśli też wiecie coś na ich temat, to również jakieś wady, lub zalety, bo tego nie zawsze mozna sie dowiedzieć od sprzedającego Osobiście chciałbym kupić coś classa, lub john deere'a, jesli to zly wybor, prosze, wyprowadźcie mnie z błędu.Pozdrawiam, Młodzież Quote
Vademecum Posted February 13, 2015 Report Posted February 13, 2015 Kolego rozsądnie piszesz, do tych marek możesz dodać NH. Wiem, że pierwsze modele lexiona były bardzo słabe. Natomiast mniejszeJD produkowane w Brazylii, większe w Niemczech i wśrud tych szukaj. Tyle wiem, szczegółów musisz szukać. Pozdrawiam Quote
Młodzież Posted February 14, 2015 Author Report Posted February 14, 2015 Mógłbyś podać jakieś konkretne modele? Ostatnio był do kupienia w bardzo dobrym stanie JD 1170, ale się spóźniłem niestety. Może coś podobnego? Quote
Vademecum Posted February 14, 2015 Report Posted February 14, 2015 Kolego, to jest ponad moją wiedzę, a ściemniać nie będę. Jest tu przynajmniej 2-uch forumowiczów zorientowanych. Poczekaj aż ktoś się odezwie. Zorientuj się jak jest z serwisem w Twojej okolicy bez tego się nie obejdzie. Możesz pogadać z serwisantem co jest co, to wiedza u źródła. Wiesz jakie marki Cię interesują i każdy to potwierdzi jako trafny wybór. Model - nie pomogę.Pozdrawiam. Quote
kepalw Posted February 16, 2015 Report Posted February 16, 2015 Bylem w podobnej sytuacji jak ty, tylko ze moj budzet byl troche nizszy bo do 220 tys, ja rozgladalem sie glownie za Claas-em, ale JD rozwniez nie wykluczalem. Ja bralem pod uwage dominatora 88vx i 150-ke. Ostatecznie wybor padl na 150, ale tylko z tego wzgledu ze gore wzial rozsadek bo 150-ki sa nowsze. Na twoje hektary rozejrzyj sie za seria 88 badz 98, jezeli zalezy ci na nowoczesniejszym wygladzie to tylko z koncowka vx, to sa ostatnie wypusty z kabina jak w lexionie vista-cab. Serii medion to raczej nie kupisz w tych pieniadzach. Podzielam opinie Vademecum odnosnie pierwszych serii Lexiona np 405, nawet na tym forum ludziska sie wypowiadali ze sa wadliwe, a ja zapytalem bezposrednio znajomego co serwisuje class-a i wykrzyknal wszystko inne ale nie 405-ki. Wiec chyba cos w nich jest nie tak. JD rowniez trafny wybor, na twoje hektary moze rozwniez byc 1450, chociaz to juz spory rozmiar, ale ogolnie JD jest nieco tanszy przy odkupie niz claas, a jakoscia raczej nie odbiega, tu raczej wchodzi w gre kwestia upodobania.pozdrawiam Quote
Recommended Posts