grzesiek12031980 Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Dzis musialem z bolem serca odstawic do uboju piekna jalowke HF z powodu niedroznosci strzyku.Lekarz stwierdzil ze to fizjlogiczne schorzenie.Czy mieliscie u siebie kiedys taki przypadek? Quote
pablos Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Nie do końca rozumiem jest to jałówka po wycieleniu i ma niedrożność w jednym strzyku ? Quote
pablos Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Sam miałem podobne przypadki u mnie weterynarz założył dren i mleko wypływało , najważniejsze aby nie dopuścic do zastoju mleka w tej ćwiartce ja dodatkowo podawałem antybiotyk strzyk się zmarnował ale jałówka teraz już krowa daje więcej z trzech ćwiartek od pseudo rekordzistek które mają całe wymię zdrowe , zmień weta Quote
dominika1989 Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 U mnie jedna też się doi na trzy i to przyzwoicie. A są takie specjalne wkładki do kanał strzyka mające na celu poszerzenie go i zdają egzamin a stosuje się je głównie u pierwiastek więc nie wiem czy była konieczność brakowania tej krowy no ale skoro wet był i masz hf-y to na pewno zawołałeś kogoś kto wie co mówi, ja lekarzem nie jestem więc nie oceniam. Quote
Recommended Posts