Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej wszystkim :) Prowadze mały, przydomowy warsztacik i moje narzędzia się niestety już dość mocno zużyły. Poszukuję czegoś nowego... Możecie coś w tym zakresie polecić? Ja znalazłem póki co tutaj jakieś narzędzia warsztatowe Co o nich sądzicie?

Posted

Najlepsze są top tul, ja mam w domu zestaw norauto dobre nasadki ale top tul są najlepsze;-)

Każdsa pliszka swój ogonek chwali.

Zeby było jasne nasadki TOP TUL jak i reszta ich narzędzi są robione na Tajwanie, jednak zaliczają się do lepszych marek ale napewno nie najlepszych. Można je wrzucić do jednego koszyka razem z takimi markami jak: Yato, Hans, Yonnesway, Coval, Stanley, Kuźnia

Wiem co piszę ponieważ mam wszystkie wymienione marki powyżej i kluczę Proxxona kilka zestawów i muszę powiedzieć z ręką na sercu że są to klucze o niebo mocniejsze od wczrśniej wymienionych Tajwańskich marek.

Naprawdę polecam ponieważ są one w zasięgu ręki zwykłego zjadacza chleba co jest bardzo istotne.

Naprawdę dobre firmy to:

Tengtols ------> niedostępne w polsce najlepsze i najdroższe klucze.

Proxxon ------> napradę godne polecenia

Hiniton ------> dobre ale już nieco za drogie

Stanley ------> tez z USA nie z "chin"

Beta ------> teraz ponoć się popsuła ale kiedyś super narzędzia.

Kupisz takie jakie ci się spodobają ale na dobre narzędzia warto wydać parę złoty więcej,

Najlepiej kupić przez internet masz możliwość porównania cen i wyboru najlepszej oferty.

Posted

U nas na warsztacie mamy top tul (cala szafka)i są dobre, i na takie ich wykorzystanie co dzień są super, tengtols(druga szafka) też są dobre a moje norauto mam w domu i nie korzystam z nich na codzień ale można nimi mocno dokręcone śruby odkrecac i dają radę

Stiwen masz rację;-) ale ja pracowałem na tych kluczach co dzień a roboty mamy sporo.wiec polecam.

Posted

Robercie ja wcale nie napisałem że te klucze są złe tylko je trochę zklasyfikowałem.

A niestety jak to z tą chińską produkcją raz top tul będzie super mocny raz super slaby zależy dla kogo produkują i jakiego materiału im zostaje.

Na pewno odradzam typowo Chińskie klucze np. Geko podróbka Yato

Neo też dobra firma.

Również polecam klucze które miałem w swojer rączce.

Ja ostatnio zakupowywuje Hans-a i muszę powiedzieć ze jakość i wytrzymałość zadowalająca

Posted

Ja klucze mam innych marek i ciekawe czy znacie bo przywiozłem je z wiedeńskiego warsztatu końcem lat 80-Tych.

Hazet i Reca. Lata służyły austryjakom, a u mnie mają ponad 25 lat !!! Pękła mi jedna nasadka 14 mm ale na angliku, maszyny angielskie mają takie śruby, że z bylejakimi narzędziami można zapomnieć o robocie. Nigdy nie spotkałem się gdzieindziej z takim materiałem. Najbardziej skorodowane śruby odkręcają się tylko cza narzędzia. 3 różne skoki gwintów !!! Cza się pilnować.

Podobno Hazet ma dożywotnią gwarancję. Mam też duży komplet polskich kluczy nasadowych -Derby- z lat 60-tych.

Ostatnio dokupiem Jonnswey-a jakieś pojedyncze sztuki i nie nażekam. Również Grene teraz kupowałem imbusy i torxy. Zastanawiam się czy są warte ceny bo słono cza płacić za tą markę. Kupiłem dwie duże łyżki do kół i kurde po około 6 dych szt. Duży krzyżak 150 zł.

Przedłużki 3/4 " grzechotka. Nie wiedzą jak się cenić,

Jakie macie zdanie o grene ? No prócz cen :)

Posted

O Hazecie słyszałem ale nigdy w łapce nie miałem. Ja ostro skorodowane śruby przykręcałem i urywałem ale rok temu kupiłem pneumata.

W Grene byłem dwa razy i kupiłem sworzeń i kle do cbm to wszystko.

Cena idzie za jakością zazwyczaj.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Jeśli warsztacik nie wykonuje wiele prac to ja bym Ci polecił Proliny, ale koniecznie w wersji HD z gwarancją na 10 lat. Zwykłe są czerwone, wersja wzmocniona ma kolor czarny. Cena niższa niż markowych i zachodnich narzędzi.

Posted

Moim zdaniem Stanley to trochę lepsze narzędzia niż na zastosowania amatorskie, ale wiadomo, że niektórzy chcą mieć absolutną pewność. Zwyklaki Proline dają radę w domu czy z czasem w garażu, przy podstawowych pracach jakie kazdy z nas wykonuje. :)

• 1 month later...
Posted
Witam,

Na początek, żeby nie było niejasności przedstawię się. Jestem przedstawicielem Grupy Topex. 
Serdecznie dziękuję za pozytywną wzmiankę o naszej marce NEO TOOLS. Są to narzędzia niezawodne, przeznaczone do intensywnej pracy, przystosowane do dużych obciążeń, dla profesjonalistów i wymagających użytkowników. Najlepsze materiały, nowoczesne technologie, duża wytrzymałość, wysoka jakość – to wszystko zostało potwierdzone laboratoryjnie, przez użytkowników oraz 25-letni okres ochrony gwarancyjnej na narzędzia mechaniczne NEO.
Zachęcam do kontaktu odnośnie konkretnych produktów. 

Pozdrawiam,
Tomek
Grupa Topex
  • 2 years later...
Posted

Hej wszystkim :) Prowadze mały, przydomowy warsztacik i moje narzędzia się niestety już dość mocno zużyły. Poszukuję czegoś nowego... Możecie coś w tym zakresie polecić? Ja znalazłem póki co tutaj jakieś narzędzia warsztatowe Co o nich sądzicie?

Mogę polecić Ci sklep internetowy Moto-Dakar. Fajne mam doświadczenie z zakupami w tym sklepie. Mam od nich sporo sprzętu dobrej jakości kupionego w dobrych cenach.

• 4 weeks later...
Posted

A jaki budżet posiadasz?Bo zdecydowanie warto szukać narzędzi w dobrych sklepach internetowych gdzie znajdziesz niemal wszystko i do tego masz pewność niższej ceny, szczególnie teraz w okresie zimowym.

• 2 months later...
Posted

Witam. Ja od pewnego czasu kupuję narzedzia od producenta Unior, który ma bardzo atrakcyjną oertę cenową, ale także szeroki wybór. możesz to samemu sprawdzić wchodząc na ich stronę, gdzie mają pokaźny katalog asortymentu. narzedzia w użyciu wygodne i dobrze wykonane. myślę, że będą trwałe i nie przepłaciłem. pozdrawiam.

• 5 weeks later...
Posted

Dzięki za polecenie narzędzi od producenta Unior. katalog fascynujący, a potem się skontaktowałem z dystrybutorem, gdzie obejżałem na miejscu potrzebne mi narzędzia, a potem już tylko czysta transakcja. ponoć kobiety kwitną jak coś kupią fajnego i tu mogę też powiedzieć o sobie chociaż nie jestem kobietką:). przyjemnie spojrzeć jak świeżo zakupione narzędzia lśnią w warsztacie. pozdrawiam.

• 6 months later...
Posted

Ja używam narzędzi Megafachmann i jestem z nich bardzo zadowolony. Od razu widać niemiecką jakość i solidność. Skrzynka zawiera wszystko co potrzebne do majsterkowania i większych napraw. Jeśli dobrze kojarzę, ma 92 elementy. Na stronie sklepu megafachmann.pl/produkt/skrzynka-z-kompletem-narzedzi/ można sobie o niej więcej poczytać. Ja mogę śmiało polecić.