JOHN DEERE 3040 Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Witam wszystkich co mogą mi pomóc ! Mam ciągnik John deere 3040 z 1986 roku 105KM problem dotyczy podnośnika szarpie nim podczas unoszenia i zanika wspomaganie. Został wymieniony olej i wszystkie filtry, wyczyszczony został też filtr ssący w skrzyni biegów poza tym nie trzyma podnośnik i opada.Wspomaganie zaczyna działać przy dużych obrotach i zapala się kontrolka ciśnienia oleju hydrauliki . Proszę o pomoc tych którzy spotkali się już z tym problemem Quote
Rolnie.pl Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Wygląda mi na problem ze szczelnością Z tego co się orientuję, to ona mają taką przypadłośćSprawdz pompe Quote
JOHN DEERE 3040 Posted February 22, 2015 Author Report Posted February 22, 2015 Tylko o którą pompę chodzi, tą zębatą czy tłoczkową ? i w jaki sposób można to sprawdzić ? Quote
JOHN DEERE 3040 Posted February 22, 2015 Author Report Posted February 22, 2015 Dodam jeszcze, że jest spieniony olej w skrzyni i głośno pracuje pompa zasilająca ... Stan oleju jest prawidłowy i półbiegi przełączają się prawidłowo Quote
Rolnie.pl Posted February 22, 2015 Report Posted February 22, 2015 Tylko o którą pompę chodzi, tą zębatą czy tłoczkową ? i w jaki sposób można to sprawdzić ? Musisz sprawdzić czy jedna bierze olej czy nie, jak by nie było trzeba wszytko po kolei posprawdzaćpoziom oleju s krzyni sprawdzles? Quote
Robert ;-) Posted February 22, 2015 Report Posted February 22, 2015 Jeśli olej się pieni to łapie powietrze na zasysaniu trzeba sprawdzić połączenia smok pompa ogólnie wszystkie połączenia i sta oleju jak pisze kolega wyżej. Quote
JOHN DEERE 3040 Posted February 22, 2015 Author Report Posted February 22, 2015 OK! na razie dziękuje za informację od poniedziałku biorę się za robotę po rozebraniu będę informował... Quote
JOHN DEERE 3040 Posted May 1, 2015 Author Report Posted May 1, 2015 Panowie wymieniłem pompę zasilającą i dalej to samo Quote
Recommended Posts