rolnik0123 Posted February 24, 2015 Report Posted February 24, 2015 Witam. Mam pytanie do doświadczonych kolegów jak i koleżanek, ile potrzebuje pieniędzy na rozpoczęcie gospodarstwa rolniczego ,a dokladnie chodzi mi o chodowle krów mlecznych jak zarówno świń, nie mając niczego ? Czy to w ogole jest opłacalne na województwie podlaskim? I czy sa jakies szanse na to żebym sie utrzymał z gospodarstwa w tej chwili? Myślałem tez nad tym, aby po rozpoczęciu gospodarstwa otworzyć swoja firmę wytwarzająca nabial ,z mleka własnego chowu krów. Z gory dziekuje za odpowiedz;) pozdrawiam Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted March 19, 2015 Report Posted March 19, 2015 W każdym województwie jest to możlwie,tylko zadajesz zbyt ogólne pytanie,samemu nic nie pisząc o szczególach. Do hodowli bydła trzeba miec odpowiednie zaplecze w postaci budynków gospodarczych czy ziemi,łąki z których to je wyżywisz,napisz coś więcej i doradzimy. Quote
Recommended Posts