rafaello3 Posted February 27, 2015 Report Posted February 27, 2015 Czy uprawiacie Facelię na nasiona ,a jak tak to będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi . Quote
waldek6530 Posted March 11, 2015 Report Posted March 11, 2015 Ja uprawiam i co chcesz wiedzieć. Wiele Ci nie pomogę bo to mój trzeci rok takiej uprawy ale do tej pory udawało mi się. Mogę Ci nawet sprzedać nasiona byś miał co zasiać w kwietniu. Quote
rafaello3 Posted March 12, 2015 Author Report Posted March 12, 2015 Dzięki kolego wieczorkiem się zgłoszę Quote
gucio1977 Posted September 19, 2016 Report Posted September 19, 2016 Czy uprawiacie Facelię na nasiona ,a jak tak to będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi .WITAMJak z tą facelią uprawia ktoś, ile, gdzie - tak tylko pytam bo może pszczółki dostarczyłbym bardzo pożyteczne pomogą w lepszych plonach - polecamPOZDRAWIAM Quote
copacabana Posted October 3, 2016 Report Posted October 3, 2016 Nie słyszałem by ktoś oprócz pszczelarzy uprawiał facelię. Mniejsze dopłaty i problem ze sprzedażą ziarna. Ziarno bardzo drogie około 10 zł/kg a kiedyś i w okolicy 20 zł/kg była cena. Dla rolnika facelia jedynie jako poplon pod koniec lata.Pszczelarze nie bądźcie tacy cwani chętnie przywieziecie pszczoły na miód. Pszczoły to są potrzebne z początkiem wiosny np na rzepak bo nie ma jeszcze tylu owadów do zapylania. Quote
Recommended Posts