Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam do was moi mili kilka pytań.
Wpadłem na potencjalny pomysł małej działalności, ale i o rolnictwie nie ma zbyt dużego pojęcia, tym bardziej o przepisach regulujących działalność, a nie mam jeszcze czasu zbytnio ten temat ogarniać bo matura za pasem, ale nurtuje mnie to bardzo.
Tak więc, gdybym na mojej niewielkiej działeczce postanowił hodować pewną roślinkę i sprzedawać ją bezpośrednio do klientów i na np. straganie to jak to działa prawnie? Czy jest bardzo dużo tzw. "papierkowej roboty" żeby działać legalnie? Czy rzeczywiście takie produkty są zwolnione z podatku dochodowego? Gdzie w Krakowie można zdobyć informacje na temat takiej działalności, jakieś urzędy, poradnie?
Trochę to co napisałem jest zagmatwane ale jak możecie pomóc byłbym wdzięczny. Pozdr. 

Posted

kolego w Krakowie na ul. Lubicz (nr. nie pamiętam) w budynku nafty polskiej jest oddział arimr.

Natomiast ODR w Karniowicach jakieś 25 km. na zachód od centrum krk. Na wysokości Zabierzowa w kierunku północnym.

ale oni to potrafią do netu tylko odsyłać.

Tylko wiesz.... mak, konopie są zabronione w UE   :)

Posted

Poczytaj wątki: "Produkcja rolna na emeryturze" i "Jakie wymogi należy spełnić do hodowli kur na wolnym wybiegu?". Jak będziesz coś chciał jeszcze się dowiedzieć to pytaj.

W sąsiednim powiecie było sporo plantatorów mięty. Mieli nawet po kilka ha. Teraz to rzadkość bo zbytu brak.

Pozdrawiam wszystkich na Forum!