Luke16 Posted March 2, 2015 Report Posted March 2, 2015 Muszę kupić nową kosiarkę bębnową. Będzie do koszenia 7ha x 3 pokosy +/- 4ha (dzierżawa sezonowa)Ogólnie w planach jest Samasz 2,1 metra z hydrauliką.Tylko czy oby nie jest za duża za taki areał? Nie lepiej 1,85m z hydrauliką? Może inna firma i za Samasza nie warto przepłacać?1,85m z hydrauliką - ok. 10500zł2,10m z hydrauliką - ok. 13500zł Quote
pablos Posted March 3, 2015 Report Posted March 3, 2015 Z jakim ciągnikiem ma współpracować , ja osobiście nie jestem zwolennikiem kosiarek bębnowych szczególnie tych większych , na taki areał kupiłbym 1,85 spokojnie wystarczy ,po kosiarce 2,10 musisz rozbijać pokosy nawet na kiszonkę Quote
Karols Posted March 3, 2015 Report Posted March 3, 2015 http://www.maszynyfabryczne.pl/maszyny-rolnicze/kosiarka-bebnowa-kuznia_p_559.htmltutaj masz tańcze o wiele z kuźni kosiarki ale są jeszcze inne w ofercie u nich kosiarki.I samasz 1,85m u nich z hydraulika jest za 6500zł. Quote
Luke16 Posted April 30, 2015 Author Report Posted April 30, 2015 Chciałbym wystawić opinie na temat firmy Premium Trade... Nigdy więcej nic od nich nie kupie!!! Przede wszystkim cena 6500zł za Samaszkę 1.85 z hydraulikom to lipa! Sprzedający tłumaczył że jest błąd na stronie. Zamówiłem inną w podobnej kasie. Wpłaciłem forse 1.04.15 zamówienie było ogólnie złożone 30.03.15 ... Sprzedający kazał poczekać 2 tygodnie bo musi dojść na plac, bo nie mają. Czekam cierpliwie 2 tygodnie. Nic kompletnie zero odpowiedzi. zadzwoniłem 15nastego. Tłumaczenie że teraz nie mają czasu bo rozwożą agregaty itp i że za ok. 2 tygodnie bedzie dzwonił. OK poczekam. Od poniedziałku próbowałem się dodzwonić do osoby która prowadziła moje zamówienie i cisza nikt nie odbiera. Zadzwoniłem do innej osoby ze strony internetowej. Tamta osoba w szoku że miesiąc czekam za maszyną tym bardziej zapłaconą. Dzisiaj o 9tej dostałem telefon że za 2 godziny sprzęt będzie... Zaraz minie 15nasta a sprzętu jak nie było tak nie ma. Dzwoniłem na bazę nikt nie odbiera, pod ten numer który rano do mnie dzownił też nie. Co to ma znaczyć w ogóle? Taka duża firma a klienta ma w d***? Ja na pewno od nich nic już więcej nie kupię... Quote
Karols Posted May 3, 2015 Report Posted May 3, 2015 O matko Luke16 sa zadowoleni klienci i nie zadowoleni tak wszędzie jest:) ile marek ciągników tyle opini kazdy sie pyta jaka masz maszyne czy ciągnik ale i tak kazdy chwali to co ma i na co było go stać. Ja spotkałem sie z ludźmi co maja tylko MTZ i sa zadowoleni tak samo jak ci co maja new holandy. Wizja zależy od człowieka. A wracając do firmy to jak by w kulki lecieli to nikt by nie kupował. poprostu pomyłka wyszła i musisz pojechać wyjaśnić tą sprawę na firmie, bo moze jak wiesz to kontakt osobisty jest lepszy niż przez tel. pozdrawiam i powodzenia zycze. Quote
Recommended Posts