Jump to content

Recommended Posts

Posted

Filmik jak najbardziej mi się podoba, gospodarstwo super, czego chcieć więcej tuczniki, kury porządny areał i plony.

No a psiak nie wygląda na jakiegoś brytana :D , łańcuch pewnie mu ciąży, nie mógłby latać luzem?

Posted

Paweł, jak dla mnie wystarczy psiakowi zrobić kojec :) koszt niewielki, bo nie musi być duży, a i pies szczęśliwszy i na podwórku ładniej wygląda jak pies jest w końcu luzem, niż na łańcuchu :( jestem wielką przeciwniczką łańcuchów. jak już to kojce. sama swojego psa 2 razy do roku przypinam do budy na smycz, ale tylko jak suka sąsiada ma cieczkę, bo nie chcę coby mój pies inne pogryzł. niby nie duży, ale przy suce, najsilniejszy wśród wiejskich psów.

a co do gonienia kur...wszystkiego psiaka można oduczyć. męża owczarek raz skoczył na kurę, to był jego pierwszy i ostatni raz i teraz kura może mu do kojca wejść i nic jej nie zrobi. zresztą, psy mam tak nauczone, że jednemu to kury mogą jeść z miski, albo wręcz kość wydrzeć z pyska, a pies nie zareaguje.

naprawdę ładne masz gospodarstwo, ale jak psiak dostanie kojec, to będzie już ślicznie :D