Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

Zastanawiam się nad hodowlą jeży pigmejskich. Macie może jakieś doświadczenia w związku z tego rodzaju hodowlą? Czytałam że hodując dziwne zwierzęta można w legalny sposób ominąć podatki, wiecie coś o tym? No i najważniejsze, rynki zbytu- gdzie proponujecie szukać nabywców ? 

Posted

Nabywców proponuje szukać wśród aborygenów. Dużo wiadomości o hodowli znaleźć można  we Wróżce i w Bravo Girl. Natalia pomyliłaś chyba fora. 

Proponuję nie trolować i nie pisać bezsensownych i nic nie wnoszących postów. Najwidoczniej masz jakieś problemy ze swoim ego.

Wracając do tematu, to racja, jeże stały się popularne, z pewnością z uwagi na to, że to śliczne zwierzaki, które każdemu się podobają ;) Znajomy kupił na dzień kobiet dziewczynie dał ok. 300 zł. Dowiem się coś więcej i dam znać jak z utrzymaniem jeża, czy to kosztowne.

Posted

Na tyle na ile się orientowałemw temacie to nie jest łatwą sprawą aby załatwić pozwolenia zwiazane z hodowlą jeża pigmejskiego,w Polsce ten gatunek jest rzadko spotykany i dlatego tak drogi jeżeli mowa o zakupie,ale równeiż chetnie dowiem się szczegółów,poczekajmy na pozostałe opinie)

Posted

Swoją drogą odnośnie rynku zbytu przypomniało mi się, że te biedne zwierzaki były modne z rok czy dwa temu jako prezent komunijny. Ciekawe ile z nich potem źle skończyło jak się dzieciakom znudziły.

• 8 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Też jestem ciekawa jak z jeżami. Wydaje mi się, że nie ma sensu zakładać hodowli na jakąś szeroką skalę, ale jakąś mniejszą, tak, żeby młode można było poroprowadzać po internecie i znajomych, bo nie wiem, czy będą zainteresowani nabywcy typu sklepy zoologiczne.

• 4 weeks later...