natalia73 Posted March 15, 2015 Report Posted March 15, 2015 Witajcie,Zastanawiam się nad hodowlą jeży pigmejskich. Macie może jakieś doświadczenia w związku z tego rodzaju hodowlą? Czytałam że hodując dziwne zwierzęta można w legalny sposób ominąć podatki, wiecie coś o tym? No i najważniejsze, rynki zbytu- gdzie proponujecie szukać nabywców ? Quote
rolnik1500 Posted March 17, 2015 Report Posted March 17, 2015 Nabywców proponuje szukać wśród aborygenów. Dużo wiadomości o hodowli znaleźć można we Wróżce i w Bravo Girl. Natalia pomyliłaś chyba fora. Quote
jacob Posted March 18, 2015 Report Posted March 18, 2015 Nabywców proponuje szukać wśród aborygenów. Dużo wiadomości o hodowli znaleźć można we Wróżce i w Bravo Girl. Natalia pomyliłaś chyba fora. Proponuję nie trolować i nie pisać bezsensownych i nic nie wnoszących postów. Najwidoczniej masz jakieś problemy ze swoim ego. Wracając do tematu, to racja, jeże stały się popularne, z pewnością z uwagi na to, że to śliczne zwierzaki, które każdemu się podobają Znajomy kupił na dzień kobiet dziewczynie dał ok. 300 zł. Dowiem się coś więcej i dam znać jak z utrzymaniem jeża, czy to kosztowne. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted March 19, 2015 Report Posted March 19, 2015 Na tyle na ile się orientowałemw temacie to nie jest łatwą sprawą aby załatwić pozwolenia zwiazane z hodowlą jeża pigmejskiego,w Polsce ten gatunek jest rzadko spotykany i dlatego tak drogi jeżeli mowa o zakupie,ale równeiż chetnie dowiem się szczegółów,poczekajmy na pozostałe opinie) Quote
Hubi77 Posted March 21, 2015 Report Posted March 21, 2015 Swoją drogą odnośnie rynku zbytu przypomniało mi się, że te biedne zwierzaki były modne z rok czy dwa temu jako prezent komunijny. Ciekawe ile z nich potem źle skończyło jak się dzieciakom znudziły. Quote
Freek.o Posted November 29, 2015 Report Posted November 29, 2015 Zapewne znajomego taniej wychodzi niż utrzymanie dziewczyny Quote
Sepolia9 Posted December 18, 2015 Report Posted December 18, 2015 Też jestem ciekawa jak z jeżami. Wydaje mi się, że nie ma sensu zakładać hodowli na jakąś szeroką skalę, ale jakąś mniejszą, tak, żeby młode można było poroprowadzać po internecie i znajomych, bo nie wiem, czy będą zainteresowani nabywcy typu sklepy zoologiczne. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted January 15, 2016 Report Posted January 15, 2016 Moje zdanie jest takie,że to bardziej zajęcie dodatkowe,hobbystyczne niż faktycznie przekłada się to na finanse. Do tych zwierząt należy mieć też odpowiednie doświadczenie,w końcu to są żywe stworzenia,pamiętajmy o tym,to nie zabawka. mora 1 Quote
Recommended Posts