stasiok Posted March 16, 2015 Report Posted March 16, 2015 Witam, Niestety muszę zakupić wieszak prawy kompletny do Ursus C-360 (ten z korbką). Są dostępne oryginały i zamienniki. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie Quote
Robert ;-) Posted March 17, 2015 Report Posted March 17, 2015 A jaka różnica w cenie jak nie wielka to wolał bym dołożyć parę groszy i wziąć ten oryginalny, z założenia powinien być lepszyja ostatnio kupowałem trochę części to robią szajs! coraz gorsza jakość:-( Quote
stasiok Posted March 17, 2015 Author Report Posted March 17, 2015 A jaka różnica w cenie jak nie wielka to wolał bym dołożyć parę groszy i wziąć ten oryginalny, z założenia powinien być lepszyja ostatnio kupowałem trochę części to robią szajs! coraz gorsza jakość:-( Oryginał to koszt ok. 125-130, zamiennik 75-80 Muszę również wymienić pompę wody i tu też jest różnica. Pompa oryginał ok. 120, zamiennik np. skropol 90 Quote
Robert ;-) Posted March 17, 2015 Report Posted March 17, 2015 Nie wiem jak u ciebie z kasa? Ale kupił bym ten droższy w końcu ma służyć kilka lat, a pompę i ja zakładałem w niedziele;-) kupiłem ją za 100, ważne aby miała kalamitke do smarowania i metalowy wirnik.ogólnie jak kupuje części to biorę te droższe z nadzieją że są lepszej jakości. Quote
Vademecum Posted March 17, 2015 Report Posted March 17, 2015 kup tańsze, a gwarantuję Ci, że będziesz robić drugi raz... z wieszakiem też nie jest ciekawe bo po jakimś czasie itak żeby zrobić regulację to trzeba walczuć z zacinaniem, ja założyłem drugi lewy i do pługa regulacji wyciągam sworzeń...... Jakość części jest żenująca...... Quote
pablos Posted March 17, 2015 Report Posted March 17, 2015 To są jeszcze orginalne części do c- 360 ? Quote
stasiok Posted March 17, 2015 Author Report Posted March 17, 2015 Nie wiem jak u ciebie z kasa? Ale kupił bym ten droższy w końcu ma służyć kilka lat, a pompę i ja zakładałem w niedziele;-) kupiłem ją za 100, ważne aby miała kalamitke do smarowania i metalowy wirnik.ogólnie jak kupuje części to biorę te droższe z nadzieją że są lepszej jakości. Myślałem że z wirnikiem żeliwnym jest lepsz niż z metalowym Quote
Robert ;-) Posted March 17, 2015 Report Posted March 17, 2015 Mi chodziło żeby był z metalu ogólnie.słyszałem że i plastikowe były:-( Quote
massay1 Posted March 17, 2015 Report Posted March 17, 2015 Żeliwo to też metal. W każdym razie są żeliwne i z tworzywa.W każdym razie dobrze się przyjrzyj wieszakowi. Niektóre są kiepskiej jakości i szybko wyrabiają i zacierają się śruby w nich. To samo dzieje się w najtańszych łącznikach centralnych. Quote
VoYtek8 Posted March 17, 2015 Report Posted March 17, 2015 W prawdzie Ursusa C360 nie posiadam, tylko C330, ale kilka lat temu oryginalny wieszak był u mnie do wymiany, więc "zaoszczędziłem" i kupiłem ten tańszy. Po dwóch sezonach pracy śruba się nadawała do... Potem zakupiłem najdroższy jaki był w sklepie i wszystko jest ok do dziś, a już parę lat minęło. Dzisiejsze części do Ursusów bardzo odbiegają od tego co było kiedyś, jednak ja z doświadczenia wiem że oszczędny płaci dwa razy, więc na częściach zamiennych oszczędności nie szukaj. Nie wiem jak to jest u Ciebie z kasą, ale myślę że wydatek 50zł, więcej budżetu Ci nie zniszczy, więc kupuj oryginał! Pozdrawiam Quote
henryk Posted March 17, 2015 Report Posted March 17, 2015 dobrze sprawdź , ja ostatnio urwałem na polu i musiałem jechać szybko po nowy nie sprawdziłem zaraz i okazało się że gówno kupiłem za 85 zł i ukręcić sie nie da,naprawiłem ten urwany który ma 30 lat i kręci się jak złoto a ten nowy dałem na lewą stronę zawsze coś tam zadziała-pozdrawiam Quote
Vademecum Posted March 17, 2015 Report Posted March 17, 2015 dla dzisiejszych producentów widać zwykła przekładnia ślimakowa to poważne wyzwanie i dla niektórych nie do przeskoczenia .... Quote
Stiven1983 Posted March 17, 2015 Report Posted March 17, 2015 Zamiast śruby założyłem siłownik i sprawa załatwiona. Quote
henryk Posted March 18, 2015 Report Posted March 18, 2015 zamiast śruby???-tu chodzi o wieszak z przekładnią kątową ,nie wiem czy tam założyłeś siłownik,a może...? Quote
massay1 Posted March 18, 2015 Report Posted March 18, 2015 Dokładnie tam można założyć siłownik i jest to ostatnio dość popularna modyfikacja. Możesz np. poziomować opryskiwacz nie wychodząc z ciągnika.https://www.youtube.com/watch?v=ubj3dZpZllY Quote
henryk Posted March 18, 2015 Report Posted March 18, 2015 no bajerancko ale do 60-ki to raczej nie założe ,i tak już przy mojej 60-ce wyposażenie dodatkowe droższe niż 60-ka-pozdrawiam Quote
Stiven1983 Posted March 18, 2015 Report Posted March 18, 2015 Dokładnie tak jak na filmie.Siłownik od jakiegoś wózka widłowego założyłem Quote
Vademecum Posted March 18, 2015 Report Posted March 18, 2015 żeby jeszcze nie przepuszczał.. siłownik jak i rozdzielacz... Quote
massay1 Posted March 19, 2015 Report Posted March 19, 2015 Rozdzielacz może sobie puszczać na siłowniku powinien być założony zamek. I spokój z opadaniem. Quote
Stiven1983 Posted March 20, 2015 Report Posted March 20, 2015 Rozdzielacz mam od wózka widłowego nic nie przepuszcza ani tłok ani rozdzielacz. Quote
Recommended Posts