Jump to content

Recommended Posts

Posted

A jaka różnica w cenie jak nie wielka to wolał bym dołożyć parę groszy i wziąć ten oryginalny, z założenia powinien być lepszy

ja ostatnio kupowałem trochę części to robią szajs! coraz gorsza jakość:-(

Posted

A jaka różnica w cenie jak nie wielka to wolał bym dołożyć parę groszy i wziąć ten oryginalny, z założenia powinien być lepszy

ja ostatnio kupowałem trochę części to robią szajs! coraz gorsza jakość:-(

Oryginał to koszt ok. 125-130, zamiennik 75-80

Muszę również wymienić pompę wody i tu też jest różnica.

Pompa oryginał ok. 120, zamiennik np. skropol 90

Posted

Nie wiem jak u ciebie z kasa? Ale kupił bym ten droższy w końcu ma służyć kilka lat, a pompę i ja zakładałem w niedziele;-) kupiłem ją za 100, ważne aby miała kalamitke do smarowania i metalowy wirnik.

ogólnie jak kupuje części to biorę te droższe z nadzieją że są lepszej jakości.

Posted
kup tańsze, a gwarantuję Ci, że będziesz robić drugi raz... z wieszakiem też nie jest ciekawe bo po jakimś czasie itak żeby zrobić regulację to trzeba walczuć z zacinaniem, ja założyłem drugi lewy i do pługa regulacji wyciągam sworzeń...... Jakość części jest żenująca......
Posted

Nie wiem jak u ciebie z kasa? Ale kupił bym ten droższy w końcu ma służyć kilka lat, a pompę i ja zakładałem w niedziele;-) kupiłem ją za 100, ważne aby miała kalamitke do smarowania i metalowy wirnik.

ogólnie jak kupuje części to biorę te droższe z nadzieją że są lepszej jakości.

Myślałem że z wirnikiem żeliwnym jest lepsz niż z metalowym

Posted

Żeliwo to też metal. W każdym razie są żeliwne i z tworzywa.

W każdym razie dobrze się przyjrzyj wieszakowi. Niektóre są kiepskiej jakości i szybko wyrabiają i zacierają się śruby w nich. To samo dzieje się w najtańszych łącznikach centralnych.

Posted

W prawdzie Ursusa C360 nie posiadam, tylko C330, ale kilka lat temu oryginalny wieszak był u mnie do wymiany, więc "zaoszczędziłem" i kupiłem ten tańszy. Po dwóch sezonach pracy śruba się nadawała do...  Potem zakupiłem najdroższy jaki był w sklepie i wszystko jest ok do dziś, a już parę lat minęło. ;) Dzisiejsze części do Ursusów bardzo odbiegają od tego co było kiedyś, jednak ja z doświadczenia wiem że oszczędny płaci dwa razy, więc na częściach zamiennych oszczędności nie szukaj. Nie wiem jak to jest u Ciebie z kasą, ale myślę że wydatek 50zł, więcej budżetu Ci nie zniszczy, więc kupuj oryginał! Pozdrawiam :)

Posted

dobrze sprawdź , ja ostatnio urwałem na polu i musiałem jechać szybko po nowy nie sprawdziłem zaraz i okazało się że gówno kupiłem za 85 zł i ukręcić sie nie da,naprawiłem ten urwany który ma 30 lat i kręci się jak złoto a ten nowy dałem na lewą stronę zawsze coś tam zadziała-pozdrawiam