CezaryP Posted March 19, 2015 Report Posted March 19, 2015 Witam. Mam możliwość zakupienia ciągnika do kwoty max. 70 tys (ciągnik musi być nowy) . Posiadam aktualnie wysłużonego już c 330. Czy w tej kwocie kupię coś sensownego. Zależy mi przede wszystkim na:- małej awaryjności- dobrym serwisie- nie dużym spalaniu- nie koniecznie z napędem 4x4- jako ze cena nie jest duża (bez super/hyper elektroniki) Ciągnik zastąpi ursusa c330.Zastosowanie:- ciąganie przyczep,- bronowanie,- sianie,- kultywacja,- opryski (opryskiwacz na kołach)- orka 3 skibowa (może w przyszłości 4 skibowa) Areał:- około 10 ha. Uprawy- zboża Bardzo proszę o pomoc i niezmiernie z góry dziękuję.Czarek Quote
JedenJedynyTaki Posted March 19, 2015 Report Posted March 19, 2015 Idź do dealera Kuboty najlepiej do kilku,moc około 60-70km,z rewersem,z bardzo małą ilością elektroniki,małe spalanie,zwrotny,cena około 70tys netto. Quote
CezaryP Posted March 19, 2015 Author Report Posted March 19, 2015 Dziękuję bardzo za odpowiedź.Szkoda tylko, że netto no ale może da się dogadać. Musze przedstawić trzy wyceny na papierze (niestety taki wymóg). Czy znacie jakieś polecane sklepy gdzie najbardziej warto wysłać prośbę o przedstawienie oferty/wyceny? Quote
JedenJedynyTaki Posted March 19, 2015 Report Posted March 19, 2015 Tak z ciekawości się spytam na program składasz papiery?Poszukaj w okolic swojej dealerów Kuboty, NH, Zetora albo Pol-motu(osobiście bym nie kupił),I tam się dowiesz wszystkiego co będziesz chciał wiedzieć. Quote
CezaryP Posted March 19, 2015 Author Report Posted March 19, 2015 JedenJedynyTaki - na modernizację gospodarstwa. Co do dealerów dokładnie tak zrobię do Kuboty już napisałem do reszty pewnie jutro siądę i skrobnę. Dlaczego POL-MOT-u nie polecasz mógłbyś choć trochę rozwinąć wypowiedź. Tak na marginesie nie wiedziałem, że za ciągnik z niewielkimi wymaganiami będzie problem kupienia w tym przedziale cenowym. Poczytałem trochę i widzę, że braknie mi 30 tysięcy. W każdym razie jeśli macie jakieś propozycje, nie omieszkam każdej rozważyć. Quote
CezaryP Posted March 21, 2015 Author Report Posted March 21, 2015 w Kubocie jednak się nie zmieszczę cena netto za najskromniejszy l5040 zaproponowana przez deal-era przewyższa zakładany budżet. A co myślicie o firmie Farmtrac tutaj widełki cenowe są zdecydowanie niższe. Silniki Perkinsa i niższe spalanie a przede wszystkim cena przyciąga. Warto zainteresować się ta firmą ? Quote
MrDKDP Posted March 21, 2015 Report Posted March 21, 2015 Sprawdź czy ktoś w okolicy ma taki ciągnik i się spytaj jak się sprawuje, przejedź się. Quote
pablos Posted March 21, 2015 Report Posted March 21, 2015 Na taki areał możesz brać i myślę że nie będziesz żałował sam posiadam FARTMRACA zrobione ma ok 1300 mtg i jak do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów . Quote
CezaryP Posted March 22, 2015 Author Report Posted March 22, 2015 pablos jaki model posiadasz ? Quote
pablos Posted March 22, 2015 Report Posted March 22, 2015 Posiadam model farmtrac 70 tj silnik forda 3 cyl 62 km z rzędową pompą wtryskową 12 biegowa synchronizowana skrzynia z mech rewersem udżwig na belce 2400 wydajność pompy 35 l \ min niestety bez przedniego napędu , za tę sumę o której wspominasz kupisz fm z serii 555 DT 48 km z mniejszą liczbą biegów mniejszym udżwigiem , za ciągnik z silnikiem perkinsa np 675 DT 75 km trzeba przybulić dużo więcej Quote
Recommended Posts