Mastif Posted March 26, 2015 Report Posted March 26, 2015 Czy nie jest za późno na przycinanie krzewów porzeczki i agrestu?Posiadam sporo krzewów tych roślin, w tym roku niestety nie miałem czasu przyciąć ich na czas.Zależy mi na obfitych zbiorach, dlatego mojego drugiego pytanie, czy lepiej zostawić je tak jak są? Quote
Vademecum Posted March 26, 2015 Report Posted March 26, 2015 Wegetacja jusz ruszya, a więc jest późno. Cięcie teraz odbije się na plonie. Quote
Mastif Posted March 26, 2015 Author Report Posted March 26, 2015 Dzięki Vademecum, takiej odpowiedzi się spodziewałem. Myślę, że coroczne przycinanie i tak swoje zrobi Pozdrawiam Quote
Logan Posted March 30, 2015 Report Posted March 30, 2015 Witam.Ja słyszałem że można od starych sadowników, bo jest zimno. Quote
Mastif Posted March 31, 2015 Author Report Posted March 31, 2015 Witam Logan,Wczoraj obserwowałem krzaki i wyrosły dosyć duże pędy:) Może i racja tylko teraz już się boje tego robić.Porzeczki rosną u mnie już kilkanaście. Możliwe, że wytrzymałyby taką przecinkę. Chociaż nie zaszkodzi, zrobić testu na jednym krzaku:) Quote
Recommended Posts