troszkin Posted March 27, 2015 Report Posted March 27, 2015 Witam was (nieśli nie odpowiedni dział to przepraszam bo nie wiedziałem gdzie to dać) Mam ok. 3ha młodego 13letniego lasu do przecinki. Nie mam wcale pojęcia ile kosztuje ha takiego przecięcia. Dziękuję za pomoc pozdrawiam Quote
spawer94 Posted April 1, 2015 Report Posted April 1, 2015 taką przecinke to najlepiej sam sobie zrób a nie wywalaj pieniędzy w błoto 3 ha to nie ażtak dużo Quote
lottomito Posted April 2, 2015 Report Posted April 2, 2015 Rozumiem że te 3 ha masz komuś na usługę zrobić. Pierwsze pytanie co z drzewem? Jeżeli dla Ciebie to opłata jakaś symboliczna za fatygę Natomiast jeżeli drzewo idzie do własciciela to bardziej komplikuje sprawę. ja liczę to mniej więcej tak: Praca z pilarką to około 20 pln za zbiornik paliwa zależne od tego jakie drzewa jaka grubość itp. Traktor to nie mam jakiś norm bo las lasowi nie równy i wywózka każdemu indywidualnie. Dodatkowe prace takie jak załadunek i rozładunek , uprzątnięcie gałęzi to około 10 PLN za godzinę pracy. Wszystko to zależy jeszcze dla kogo się robi ale stawki masz orientacyjne. Quote
Recommended Posts