Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam od kilku lat inwestuje w sprzęt do pracy w lesie najpierw pracowałem dla lasów prywatnych, pomagałem przy przecinkach i czyszczeniach lasu. Ale wpadłem na pomysł aby zacząc pracować dla lasów państwowych niestety przetarg na ten rok przegrałem a w lasach prywatnych pracy coraz mniej. Co do LP posiadam potencjał techniczny czyli 2 ciągniki powyżej 60KM i 1 konia, czy będzie opłacalne pracować dla lasów państwoych czy lepiej sprzedaćsprzęt i zacząc nowe życie??

Posted

Zainwestowanych pieniędzy na pewno nie odzyskasz w 100% sprzedając sprzet, próbuj dogadać się z firmą która wygrała i popracować dla niej jako podwykonawca. Zarobić może  nie zarobisz wiele ale chociaż inwestycja Ci się wróci. Dodatkowo zyskasz doświadczenie które ułatwi Ci start w przetargu za rok.

• 5 months later...
Posted

Może przetargi w gminach i odśnieżanie - tak kiedyś o tym myślałem, tylko zależy jak piszą siwz czy za gotowość czy za faktyczie wykonaną pracę - bo jak będzie jak ostania zima to.....