Tuzon Posted April 2, 2015 Report Posted April 2, 2015 Szukam jakiejś gładzi gipsowej do wyrówniania ścian w domu. Nigdy tego nie robiłem, ale podobono nie jest to trudne. Jaką wybrać gładź gipsową? W sensie jaką najłatwiej i najlepiej zrobić ściany? Będę wdzięczny za pomoc. Quote
adam1208 Posted April 2, 2015 Report Posted April 2, 2015 Najlepszym wyborem będzie GOLDBAND. Polecam Quote
VoYtek8 Posted April 3, 2015 Report Posted April 3, 2015 Ja swego czasu używałem głównie gładzi Cekol, gładzie Goldband i Atlas też używałem i różnicy nie widziałem. Istotniejsze jest wykonanie, niż to z jakiej firmy jest gładź. To nie jest trudne zajęcie, najważniejsze żebyś za grubej warstwy gipsu jednorazowo nie nakładał i sobie jakoś poradzisz. Pozdrawiam Quote
Monk Posted April 9, 2015 Report Posted April 9, 2015 Prawda jest taka, że ilu wykonawców tyle opinii Ja stawiam na gładzie Nida. Dostępne są w większości składów budowlanych. Do niewielkich powierzchni lepiej zainwestować w gotową masę gipsową która posiada już odpowiednią konsystencję i jest dobrze wymieszana, brez grud i innych tego typu historii. Ale nie jest to najtańsze rozwiązanie. Dobrze też się zaciera i później szlifuje Nida Finisz. Dobrze przylega, szybko się kładzie (jeżeli masz sprawę). NIe rozwarstwia się przy szlifowaniu kilku warstw. Quote
Monk Posted April 10, 2015 Report Posted April 10, 2015 Tej Nidy jest kilka rodzajów. Chodzi mi konkretnie o tą tutaj http://www.siniat.pl/products/gipsy--g%C5%82adzie-i-tynki-gipsowe-nida/gips-szpachlowy-nida-finisz/ Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted June 12, 2015 Report Posted June 12, 2015 Cekol ma solidną gładź szpachlową na ściany,więc proponuje skupić się włąsnie na tej marce,a dodatkowym plusem jest cena bo nie mają drogo. Możesz nawet poszukać w sklepach internetowych,wybór masz naprawde szeroki. Quote
rustyk Posted May 25, 2017 Report Posted May 25, 2017 A jakie Panowie zdanie mają na temat Acryl Putz? Quote
DuzyGrzegorz Posted May 26, 2017 Report Posted May 26, 2017 Mniej pęka przy grubszym nakładaniu. Łatwo uzyskać gładką powierzchnię. Wg mnie miękka choć inni twierdzą że twarda. Droga. Pozdrawiam! Quote
maryjanekmaryjanek Posted May 31, 2017 Report Posted May 31, 2017 Ja u siebie miałem stosowaną gładź od f-my megaron, nie mam co do niej zastrzeżeń.Fajnie się ją nakłada i jest wytrzymała. Nie mam jakiegoś super doświadczenia, ale znam parę osób które też jej użyły. Quote
rustyk Posted July 31, 2017 Report Posted July 31, 2017 Dzięki za odpowiedź, ale popatrzyłem na YouTube tutorial i spostrzegłem, że ten Acryl Putz ma raczej dobrą opinię, więc kupiłem już nie patrząc na forum. Jestem zresztą też po robocie i okazało się, że poradziłem sobie bez żadnych problemów, a gładź się łatwo nakłada no i co najważniejsze dobrze się trzyma. Niemniej dzięki za odpowiedź. Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted August 24, 2017 Report Posted August 24, 2017 Cekol albo Atlas- dwie chyba najbardziej popularne gładzie i szczerze mówiąc u mnie dobrze się sprawdziły, nie mam zastrzeżeń czy uwag. Cenowo tez wychodzi podobnie, możesz szukać w dobrych sklepach internetowych gdzie będzie taniej. Quote
crazy333 Posted September 6, 2017 Report Posted September 6, 2017 Zależy jakie masz krzywe ściany? jeśli mocno najlepiej płyta kg i po kłopocie Quote
rustyk Posted February 21, 2018 Report Posted February 21, 2018 No właśnie, cena. Ten Acryl Putz nie wyszedł wcale tak drogo na tle innych wówczas dostępnych gładzi. Nie pamiętam dokładnie jakie to były, ale raczej znane marki. Zakupu dokonałem w markecie budowlanym, nic tam pewnie z kosmosu nie leżało. Quote
tomcio112 Posted November 7, 2019 Report Posted November 7, 2019 Goldband to prawda do wyrównania ścian, ale zależy ile masz do nadrzucenia, czy nie lepiej skuć do muru i od nowa nałożyć niż narzucać kolejną wasrstwę? Lub ewentualnie płyta kg...Ja u siebie też prostowałem to co się dało Goldbandem, reszte wyrównałem płytą kg, a na końcu położyłem gładź stabila 01, potem 02 Quote
jk220 Posted January 3, 2020 Report Posted January 3, 2020 A może polecicie jakiś filmik - jak samodzielnie montować płytę K-G? zawsze musi być na stelażu czy można przykleić? przykręcić? Zabierać się za to samodzielnie czy nie ryzykować? Quote
pawel7991 Posted January 5, 2020 Report Posted January 5, 2020 Zależy do czego chcesz tą płytę montować, mogę Ci polecić filmy Łukasza Budowlanca, można się sporo dowiedzieć. https://www.youtube.com/watch?v=yXR_L50U9U8&list=PL-Sx5Tw2qLrkAZxyIpYhIxCXBukUsnw_T&index=30https://www.youtube.com/watch?v=sjELeTQpRYc&list=PL-Sx5Tw2qLrm7CxIByrUwW09Mi0L7rCc-&index=2 Quote
jk220 Posted January 7, 2020 Report Posted January 7, 2020 Dziękuję bardzo Jeśli jeszcze ktoś ma namiary na dobre filmiki to poproszę .. Quote
Recommended Posts