Mastif Posted April 2, 2015 Report Posted April 2, 2015 Witam,założyłem ten temat z myślą o ogrodnikach i rolnikach, którzy uprawiają warzywa i rośliny, ale także o osobach, która posiadają małe ogródki i warzywniki.Pierwszym pytaniem to:Czy szczypiorek 7-latek rzeczywiście rwie się przez 7 lat? Quote
Robert ;-) Posted April 2, 2015 Report Posted April 2, 2015 Fałsz, może być użytkowany dłużej, wiem z własnego doświadczenia;-) henryk 1 Quote
ania1983 Posted April 2, 2015 Report Posted April 2, 2015 ja wprawdzie dopiero rok temu posiałam siedmiolatkę, ale u mnie w rodzinnym domu, siedmiolatkę siała mama jak mnie na świecie nie było, a potem jeszcze długo długo się ją rwało na pewno 15 lat Quote
przemek2092 Posted April 2, 2015 Report Posted April 2, 2015 Potwierdzam, u mnie babcia uprawie taki szczypiorek i wyliczyła kiedys że ma bodajże jest w tym miejscu juz 9 lat Quote
Mastif Posted April 3, 2015 Author Report Posted April 3, 2015 No proszę, ja dopiero 3 latka rwie, a tu takie długie doświadczenia z tym warzywkiem. Jestem mile zaskoczony:) Quote
henryk Posted April 3, 2015 Report Posted April 3, 2015 7 lat to jest takie powiedzenie w przenośni,oznacza to że bardzo długo,pamietam takiego traktorzystę jak woziliśmy węgiel ze stacji do GS to on zawsze mówił że jedzie 7 lat,bo on 360-ką ciągał 2 szóstki a na nich miał 13,600 kg węgla-pozdrawiam i życzę wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT Quote
ewelina32 Posted April 9, 2015 Report Posted April 9, 2015 A czy ktoś z was instalował może u siebie w ogrodzie jakiś automatyczny system nawadniający ? faktycznie to taka duża wygoda? Quote
Vademecum Posted April 9, 2015 Report Posted April 9, 2015 Wygoda, tylko jak ma się swoją wodę odstaną i nie z wodociągu komunalnego. Quote
Mastif Posted April 10, 2015 Author Report Posted April 10, 2015 Właśnie tak jak kolega powyżej. Oczywiście chyba, że cię stać na to Ja na ten przykład mam studnie do której podłączyłem zwykła pompę i wł ją specjalnie do podlewania. Dostęp do wody w kranie mam natomiast z sieci. Quote
Vademecum Posted April 10, 2015 Report Posted April 10, 2015 Woda z "kranu" ma dwie wady jeśli chodzi o podlewanie roślin: pierwsza to cena , a druga to to, że nigdy nie wiadomo co może być w tej wodzie. Środki uzdatniające mogą zniszczyć rośliny i ziemię..... Quote
Recommended Posts