Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

założyłem ten temat z myślą o ogrodnikach i rolnikach, którzy uprawiają warzywa i rośliny, ale także o osobach, która posiadają małe ogródki i warzywniki.

Pierwszym pytaniem to:

Czy szczypiorek 7-latek rzeczywiście rwie się przez 7 lat? 

Posted

ja wprawdzie dopiero rok temu posiałam siedmiolatkę, ale u mnie w rodzinnym domu, siedmiolatkę siała mama jak mnie na świecie nie było, a potem jeszcze długo długo się ją rwało :) na pewno 15 lat :D

Posted

7 lat to jest takie powiedzenie w przenośni,oznacza to że bardzo długo,pamietam takiego traktorzystę jak woziliśmy węgiel ze stacji do GS to on zawsze mówił że jedzie 7 lat,bo on 360-ką ciągał 2 szóstki a na nich miał 13,600 kg węgla-pozdrawiam i życzę wszystkim  WESOŁYCH ŚWIĄT

Posted

Właśnie tak jak kolega powyżej. Oczywiście chyba, że cię stać na to ;) Ja na ten przykład mam studnie do której podłączyłem zwykła pompę i wł ją specjalnie do podlewania. Dostęp do wody w kranie mam natomiast z sieci.

Posted
Woda z "kranu" ma dwie wady jeśli chodzi o podlewanie roślin: pierwsza to cena , a druga to to, że nigdy nie wiadomo co może być w tej wodzie. Środki uzdatniające mogą zniszczyć rośliny i ziemię.....