edek Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Wczoraj zasiałem jęczmień jary (Eunova) + peluszkę (Milwa). Na jeden worek (50kg.) jęczmienia dodałem 2 kwarty (takie naczynie kuchenne) peluszki. Słyszałem że taki mix nie jest dobry, gdyż peluszka później dojrzewa... Czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat ? Osobiście nie mam żadnego doświadczenia w tego typu mieszankach. Quote
rafaello3 Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Sieję od lat taką mieszankę (jęczmień + peluszka i czasami pszenica ) plon jest zacny i pasza z takiej mieszanki jest bardziej wartościowa niż z samego zboża .Kto twierdzi ,że taka mieszanka jest nie dobra nazwę to po imieniu ma guzik o tym pojęcie .Jest jeden minus zwalczanie chwastów w takiej mieszance jest problemem .Ja pryskam po siewie Afalonem . Quote
edek Posted April 11, 2015 Author Posted April 11, 2015 A ja słyszałem że się pryska Basagranem + Olbras ... Quote
simson54 Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 u mnei sąsiad zasiał taką mieszanke jeczmień peluszka i pszenica to teraz gołębie dzikie mają raj i peluszke sobie jedzą Quote
Recommended Posts