MartekLeszek Posted April 11, 2015 Report Posted April 11, 2015 C-330 w czasie pracy w pracy w polu kultywatroem podnosinik przestał podność do gury. W czasie jazdy drogą do domu cos hurgocze w skrzyni biegów. Co to morze byc za usterka? Quote
grzepaku1 Posted April 11, 2015 Report Posted April 11, 2015 jak przestaje obracać się też wałek przekażnika w momęcie podnoszania to być może poszły frezy na tarczy sprzęgłowej 2 stopnia Quote
MartekLeszek Posted April 12, 2015 Author Report Posted April 12, 2015 Wałek przekaźnika obraca się. Wymienilem olej i przeczysćłem filtr i nadal nie działa. Quote
Vademecum Posted April 12, 2015 Report Posted April 12, 2015 kolego, to co piszesz to pokazuje na napęd pompy. Pompa idzie jak wałek przez drugi stopień sprzęgła. Sprubój obciążyć wałek by się tu upewnić. Bez obciążenia może się obracać. Quote
MartekLeszek Posted April 13, 2015 Author Report Posted April 13, 2015 Wałek pod obciążeniem też się obraca. Odkręciłem przewód wychodzący ze skrzyni zasilający rozdzielacz, którym płynie olej z pompy do rozdzielacza,uruchomiłem silnik i włączyłem pompę i olej nie płynie. Chcąc ściągnąć cały dekiel żeby się dostać do pompy czy trzeba zwrócić na coś uwagę? podczas demontażu pokrywy. Quote
grzepaku1 Posted April 13, 2015 Report Posted April 13, 2015 nie zapomnij odkręcić dwu śrub na samym tyle które są jako jedyne wkręcone od spodu pokrywy podnośnika Quote
MartekLeszek Posted April 14, 2015 Author Report Posted April 14, 2015 Podnośnik już działa przyczyna usterki była taka, że odkręciła się zębatka na pompie. Dziękuje za rady cześć. Quote
Recommended Posts