Diana Maria Posted September 18, 2011 Report Posted September 18, 2011 Dzień dobry Państwu, piszę do Państwa na tym forum ponieważ wiem o braku informacji na temat starania sie o odszkodowania za tzw. służebność przesyłu. Jeżeli zatem macie Państwo na swojej nieruchomości słupy wysokiego/średniego/niskiego napięcia, rurociągi/gazociągi, transformatory, studzienki bądź inne urządzenia przesyłowe, należy się Państwu odszkodowanie za:1. bezumowne korzystanie z Państwa nieruchomości (do 10 lat wstecz)2. utratę/obniżenie wartości gruntu3. jednorazowej zapłaty za ustanowienie służebości przesyłuJa reprezentuję krakowską Kancelarię Prawną, zajmującą się od lat prawem gospodarczym. Nie ponosicie Państwo żadnych kosztów wstępnych, to my oceniamy dokumentację i podejmujemy działania prawne na nasze ryzyko. Rozliczenie następuje po uzyskaniu odszkodowania, w przeciwnym razie bierzemy wszelkie koszty na siebie. Kto pyta nie błąądzi, zapraszam więc do kontaktu mailowego:d.siemieniec@sluzebnosc-przesylu.infobądź telefonicznego:tel. kom. 514 84 85 26 Quote
Ropcio Posted September 20, 2011 Report Posted September 20, 2011 Mam słup średniego napięcia na swojej działce taki pojedynczy - jedna betonowa noga. Jakie mogę dostac odszkodowanie i czy wogóle moge je dostać? Quote
Diana Maria Posted September 21, 2011 Author Report Posted September 21, 2011 Może Pan dostać odszkodowanie jeżeli nie podpisał Pan wcześniej dobrowolnej zgody na jego umieszczenie. Wycena następuje na podstawie usytuowania działki ( z jakiego regionu Polski Pan jest?) i jej przeznaczenia; w tym celu poproszę o kontakt mailowy bądź telefoniczny celem podpisania umowy z Kancelarią i przesłania dokumentów do wglądu. Quote
arekstryj Posted November 18, 2014 Report Posted November 18, 2014 Diana Maria, pewnie już Pani nie działa jak 99% kancelarii które się tym zajmowały ? Quote
Recommended Posts