marcink90 Posted April 14, 2015 Report Posted April 14, 2015 Witam mam taki problem, już 3 raz w tym roku i 2 razy w tamtym zepsuł się ten wyłącznik stopu w 60-ce. Wszystko inne działa tylko to się psuje żadnego zwarcia tam nie ma i to nie jest tak że od razu nie działa zwykle pochodzi jakiś czas ze 2 miesiące i spali się. Pierwszy co był działał rok, wymieniłem, potem nie wiem ile czasu nie działał dopiero przy przeglądzie zauważyłem że nie chodzi, a ostatni wymieniłem tydzień temu i dziś patrze znów nie działa. Czemu tak się może dziać? Quote
Vademecum Posted April 14, 2015 Report Posted April 14, 2015 albo zwarcie, albo wadliwy przełoncznik. Spróbuj dać słabsze żarówki. Może podejdzie od czego innego i będzie trwalszy. Quote
henryk Posted April 15, 2015 Report Posted April 15, 2015 ja też to miałem ,założyłem 3 lata temu mechaniczny i bez kłopotu działa do dziś,mam natomiast problem z przerywaczem ten okrągły za 11zł wytrzymuje dosłownie 1-2 miesiące już nie wiem co kupić,2 lata temu założyłem nowe siedzenie za 280 zł ,dziś patrzę a ono wokoło derma pęknięta pod dupą jak by nożem obciął ,chinszczyzna zalewa kraj i to wszystko -pozdrawiam Quote
Vademecum Posted April 15, 2015 Report Posted April 15, 2015 do mf 255 zamontowałem siedzenie z nissana, oczywiście po przeróbce. Natomiast kupiłem niedawno stacyjkę do 1614 i mam wszystkie światła bez możliwości ich wyłączenia. Wyciągnąłem bezpieczniki, a po zmroku zakładam. Mam zamiar założyć starą by upewnić się czy nie pomyliem kabli chociaż jestem pewny, że nie pomyliłem. Później rozwale obie !!!! mechaniczny jest w c 330 Quote
henryk Posted April 15, 2015 Report Posted April 15, 2015 wiem że jest w 330 ale trochę kombinacji pod podłogą i już jest u mnie w 360-ce Quote
Vademecum Posted April 15, 2015 Report Posted April 15, 2015 nie wątpie kolego, że wiesz, ale napisałem to dla założyciela wątku jeśli zdacyduje się na Twoją opcje. henryk 1 Quote
Stiven1983 Posted April 17, 2015 Report Posted April 17, 2015 Dołóż przekaźnik 30A i będziesz miał spokój. Heniu ja założyłem przerywacz tyrystorowy i problemy z awariami kierunków się skończyły Quote
Recommended Posts