Jump to content

Recommended Posts

• 4 months later...
Posted

Też kończę składanie wniosku, trochę skomplikowane to wszystko ale udało się dopiąć. Kwestią nierozwiązaną jest konieczność założenia rachunku bankowego. Czy bank spółdzielczy to dobra opcja?

Posted

zdaje sie może, ale dopytaj w banku czy obsługują ten program rolny. Są różne spółdzielcze dlatego dopytaj. Napewno BGŻ, któreś PKO

Pytaj w banku o konto darmowe bo spółdzielcze nie są darmowe. BGŻ może być darmowe. ponad 50 zł rocznie i każdy bankomat płatny. Polskie banki są najgorsze !!!! Za wszystko cza płacić. Dlatego przejdź do kilku i pytaj o wszystko darmowe. I czy obsługują programy dla rolników.

Posted

Dziś będę w banku to dopytam. To co mnie martwi  to fakt, że nie można wypłacać przy pomocy ich karty pieniędzy z innych bankomatów. Jadę niedługo do sanatorium i nie chcę mieć przy sobie zbyt dużej ilości gotówki. Wiesz jak jest.

Czytam na http://www.kutno.net.pl/?pd=news&id=42720że tanie konta mają też w mBanku, Millennium Banku oraz Smart Banku - ktoś z nimi miał do czynienia? Powiem szczerze, że nie słyszałem o tych bankach za dużo.

Posted

W miastach są bardzo popularne, ale one nie obsługują pomocy rolniczych programów. Musisz pytać w bankach jak wyżej pisałem.

Dobry wydaje się bgż, ale te banki pobierają od wszystkiego prowizje. Przeczytaj co,napisałem wcześniej

• 5 weeks later...
Posted

Tak ale wiele zależy również od tego ile ma się dzieci. Jesli jest ich dużo to faktycznie dostaniesz mniejszy kredyt. Jednak przy jednym czy dwójce dzieci nie wszystkie banki obniżają zdolność. Sprawa dotyczy również wkładu własnego jeśli chodzi o kredyt hipoteczny. Jeśli masz więcej niż 2 dzieci być moze będziesz musiał zapewnić wyższy wkład własny jako zabezpieczenie.

• 1 month later...
Posted

Ja Tez Składałem doradca wszystko ogarnoł w ODR . I Juz Mam Maszyny w Garazu

To chyba z poprzedniego prow ponieważ tutaj nie ma jeszcze listy rankingowej, nie mówiąc o decyzjach + załatwienie dokumentacji i złożenie wniosku o pierwszą płatność + otrzymanie przelewu... W kilku słowach nie ma możliwości żebyś oficjalnie kupił już maszyny z obecnego PROW (14-20) ( słowem kluczem jest tu "oficjalnie").

Pozdrawiam

Garfieldd

• 1 month later...
Posted

Trochę formalności jest,nie da się ukryć,ale generalnie to każdy przypadek jest indywidualny,inny i ciężko powiedzieć czy w Twoim przypadku akurat taka dotacja lub kredyt wchodzą w grę. Szczegółowe informacje uzyskasz oczywiście udając się do banku,doradcy finansowego.

• 2 years later...
Posted

Masz tutaj dwa rozwiązania

1. Poprawić swoje zarobki. Zrezygnować z posiadania karty kredytowej. Oraz poprawić historię.

2.Postarać się o pożyczkę prywatną

http://nadwisla24.pl/2018/05/10/pozyczka-bez-zdolnosci-kredytowej-jak-ja-otrzymac/

Istnieje rozwiązanie, które będzie bardzo pomocne nawet w kryzysowej sytuacji. Jeżeli chcemy pożyczyć mając niepewną sytuację w BIK, możemy skorzystać z poręczyciela. Udział osoby trzeciej może sprzyjać uzyskaniu pozytywnej decyzji, a co za tym idzie, otrzymamy potrzebne pieniądze. Jeżeli znamy wiarygodną osobę, możemy poprosić ją o to, żeby została naszym gwarantem. Na czym polega jego rola? Będzie musiał on spłacić raty naszej pożyczki, jeśli my nie będziemy w stanie tego zrobić.

Czy posiadasz taka osobę? 

• 3 weeks later...
Posted

Masz tutaj dwa rozwiązania

1. Poprawić swoje zarobki. Zrezygnować z posiadania karty kredytowej. Oraz poprawić historię.

2.Postarać się o pożyczkę prywatną

http://nadwisla24.pl/2018/05/10/pozyczka-bez-zdolnosci-kredytowej-jak-ja-otrzymac/

Istnieje rozwiązanie, które będzie bardzo pomocne nawet w kryzysowej sytuacji. Jeżeli chcemy pożyczyć mając niepewną sytuację w BIK, możemy skorzystać z poręczyciela. Udział osoby trzeciej może sprzyjać uzyskaniu pozytywnej decyzji, a co za tym idzie, otrzymamy potrzebne pieniądze. Jeżeli znamy wiarygodną osobę, możemy poprosić ją o to, żeby została naszym gwarantem. Na czym polega jego rola? Będzie musiał on spłacić raty naszej pożyczki, jeśli my nie będziemy w stanie tego zrobić.

Czy posiadasz taka osobę? 

A tak na marginesie, czy gwarantem może być ktoś z rodziny, np. żona?