marki90 Posted April 16, 2015 Report Posted April 16, 2015 Witam, mam takie pytanie chce sie postarac o dofinansowanie na działalnosć młodego rolnika. Jakie są warunki i wymagania Okreg wielkopolski. Quote
Vademecum Posted April 16, 2015 Report Posted April 16, 2015 Kolego idź do doradcy bo temat jest złożony i zróżnicowany. Quote
Luker Posted April 18, 2015 Report Posted April 18, 2015 Super Farmer ma rację, to nie jest takie proste. Quote
Tuzon Posted September 12, 2015 Report Posted September 12, 2015 Też kończę składanie wniosku, trochę skomplikowane to wszystko ale udało się dopiąć. Kwestią nierozwiązaną jest konieczność założenia rachunku bankowego. Czy bank spółdzielczy to dobra opcja? Quote
Vademecum Posted September 12, 2015 Report Posted September 12, 2015 zdaje sie może, ale dopytaj w banku czy obsługują ten program rolny. Są różne spółdzielcze dlatego dopytaj. Napewno BGŻ, któreś PKOPytaj w banku o konto darmowe bo spółdzielcze nie są darmowe. BGŻ może być darmowe. ponad 50 zł rocznie i każdy bankomat płatny. Polskie banki są najgorsze !!!! Za wszystko cza płacić. Dlatego przejdź do kilku i pytaj o wszystko darmowe. I czy obsługują programy dla rolników. Quote
Tuzon Posted September 14, 2015 Report Posted September 14, 2015 Dziś będę w banku to dopytam. To co mnie martwi to fakt, że nie można wypłacać przy pomocy ich karty pieniędzy z innych bankomatów. Jadę niedługo do sanatorium i nie chcę mieć przy sobie zbyt dużej ilości gotówki. Wiesz jak jest.Czytam na http://www.kutno.net.pl/?pd=news&id=42720że tanie konta mają też w mBanku, Millennium Banku oraz Smart Banku - ktoś z nimi miał do czynienia? Powiem szczerze, że nie słyszałem o tych bankach za dużo. Quote
adam1208 Posted September 14, 2015 Report Posted September 14, 2015 Ja mam eKonto w mbanku,, wszystko darmowe. Zakładałem przez internet, kurier przywiózł umowę pod dom ( też za darmo ). Quote
Vademecum Posted September 14, 2015 Report Posted September 14, 2015 W miastach są bardzo popularne, ale one nie obsługują pomocy rolniczych programów. Musisz pytać w bankach jak wyżej pisałem.Dobry wydaje się bgż, ale te banki pobierają od wszystkiego prowizje. Przeczytaj co,napisałem wcześniej Quote
kawa1990 Posted October 13, 2015 Report Posted October 13, 2015 Ja Tez Składałem doradca wszystko ogarnoł w ODR . I Juz Mam Maszyny w Garazu Quote
Tuzon Posted October 14, 2015 Report Posted October 14, 2015 Mam pytanie, czy dzieci wpływają na zdolność kredytową? Pytam w imieniu znajomego któremu będę chciał poręczyć na dotacje w ramach programu Młody Rolnik. Quote
Vademecum Posted October 14, 2015 Report Posted October 14, 2015 no pewnie, im wicej gęb na utrzymaniu tym mniejsza zdolność,,,,,,, Quote
Monk Posted October 14, 2015 Report Posted October 14, 2015 Tak ale wiele zależy również od tego ile ma się dzieci. Jesli jest ich dużo to faktycznie dostaniesz mniejszy kredyt. Jednak przy jednym czy dwójce dzieci nie wszystkie banki obniżają zdolność. Sprawa dotyczy również wkładu własnego jeśli chodzi o kredyt hipoteczny. Jeśli masz więcej niż 2 dzieci być moze będziesz musiał zapewnić wyższy wkład własny jako zabezpieczenie. Quote
Garfieldd Posted December 14, 2015 Report Posted December 14, 2015 Ja Tez Składałem doradca wszystko ogarnoł w ODR . I Juz Mam Maszyny w Garazu To chyba z poprzedniego prow ponieważ tutaj nie ma jeszcze listy rankingowej, nie mówiąc o decyzjach + załatwienie dokumentacji i złożenie wniosku o pierwszą płatność + otrzymanie przelewu... W kilku słowach nie ma możliwości żebyś oficjalnie kupił już maszyny z obecnego PROW (14-20) ( słowem kluczem jest tu "oficjalnie"). PozdrawiamGarfieldd Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted January 15, 2016 Report Posted January 15, 2016 Trochę formalności jest,nie da się ukryć,ale generalnie to każdy przypadek jest indywidualny,inny i ciężko powiedzieć czy w Twoim przypadku akurat taka dotacja lub kredyt wchodzą w grę. Szczegółowe informacje uzyskasz oczywiście udając się do banku,doradcy finansowego. Quote
bartek12 Posted October 10, 2018 Report Posted October 10, 2018 A co jeśli bank twierdzi,ze nie mamy odpowiedniej zdolności kredytowej? Quote
Vademecum Posted October 10, 2018 Report Posted October 10, 2018 cza sobie wypracować zdolność kredytową. Quote
Tuzon Posted October 10, 2018 Report Posted October 10, 2018 Masz tutaj dwa rozwiązania 1. Poprawić swoje zarobki. Zrezygnować z posiadania karty kredytowej. Oraz poprawić historię. 2.Postarać się o pożyczkę prywatnąhttp://nadwisla24.pl/2018/05/10/pozyczka-bez-zdolnosci-kredytowej-jak-ja-otrzymac/ Istnieje rozwiązanie, które będzie bardzo pomocne nawet w kryzysowej sytuacji. Jeżeli chcemy pożyczyć mając niepewną sytuację w BIK, możemy skorzystać z poręczyciela. Udział osoby trzeciej może sprzyjać uzyskaniu pozytywnej decyzji, a co za tym idzie, otrzymamy potrzebne pieniądze. Jeżeli znamy wiarygodną osobę, możemy poprosić ją o to, żeby została naszym gwarantem. Na czym polega jego rola? Będzie musiał on spłacić raty naszej pożyczki, jeśli my nie będziemy w stanie tego zrobić. Czy posiadasz taka osobę? Quote
Rokko Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 Masz tutaj dwa rozwiązania 1. Poprawić swoje zarobki. Zrezygnować z posiadania karty kredytowej. Oraz poprawić historię. 2.Postarać się o pożyczkę prywatnąhttp://nadwisla24.pl/2018/05/10/pozyczka-bez-zdolnosci-kredytowej-jak-ja-otrzymac/ Istnieje rozwiązanie, które będzie bardzo pomocne nawet w kryzysowej sytuacji. Jeżeli chcemy pożyczyć mając niepewną sytuację w BIK, możemy skorzystać z poręczyciela. Udział osoby trzeciej może sprzyjać uzyskaniu pozytywnej decyzji, a co za tym idzie, otrzymamy potrzebne pieniądze. Jeżeli znamy wiarygodną osobę, możemy poprosić ją o to, żeby została naszym gwarantem. Na czym polega jego rola? Będzie musiał on spłacić raty naszej pożyczki, jeśli my nie będziemy w stanie tego zrobić. Czy posiadasz taka osobę? A tak na marginesie, czy gwarantem może być ktoś z rodziny, np. żona? Quote
Vademecum Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 może, ale musi mieć inny dochód niż ty Quote
Recommended Posts