m4ni3k Posted April 23, 2015 Report Posted April 23, 2015 Potrzebuje ustawienia poznaniaka 2 na wysiew seradeli w ilosci 25kg/ha na kółkach do zbóż. Które dzwignie, kola zebate i zastawki czy normalnie czy co druga. Czy ktoś potrafi pomóc? Z góry dziękuję. Quote
henryk Posted April 23, 2015 Report Posted April 23, 2015 już pisałem wcześniej ale powtórzę,tryby boczne ustawiasz na wysiew zmniejszony,gałki na B 3-i to jest 25/ha,tylne zastawki normalnie jak do żyta i sieją wszystkie nie co druga,wałki normalne co do zboża,jak ustawisz na B4 to wysiejesz 30/ha,u mnie to się sprawdza w 100%,ale zanim doszedłem do tego to robiłem z 10 prób kręconych na różnych biegach,ty tez zrób próbę kręconą bo siewnik siewnikowi nie równy,napisz potem co Ci wyszło-pozdrawiam Quote
Vademecum Posted April 23, 2015 Report Posted April 23, 2015 Bez próby kręconej nie jedź w pole bo tego nie odkręcisz Quote
m4ni3k Posted May 12, 2015 Author Report Posted May 12, 2015 Więc,odpisuję późno bo jakoś nie znalazłem wcześniej czasu. Poznaniak poznaniakowi nierówny,a sąsiada poznaniak to w ogóle porażka :/. Ustawiłem jak henryk napisał, zrobiłem próbę kręconą, wyszło nie co inaczej, podstroiłem sprzęt już miało być ok no ale na polu wyszło i tak inaczej, więc w trakcie siania ustawiałem na czuja siewnik bo mi za dużo zostawało nasion, a na końcu i tak musiałem przejechać się parę razy byle jak bo ziarno mi zostawalo :/. Quote
henryk Posted May 13, 2015 Report Posted May 13, 2015 no to faktycznie współczuję,mój tak jak pisałem sieje precyzyjnie,jak w tym roku siałem 25/ha to wysiałem o 2 kg.więcej niż planowane,to naprawdę jest super-pozdrawiam Quote
Recommended Posts