Jump to content

Recommended Posts

Posted
Potrzebuje ustawienia poznaniaka 2 na wysiew seradeli w ilosci 25kg/ha na kółkach do zbóż. Które dzwignie, kola zebate i zastawki czy normalnie czy co druga. Czy ktoś potrafi pomóc? Z góry dziękuję.
Posted

już pisałem wcześniej ale powtórzę,tryby boczne ustawiasz na wysiew zmniejszony,gałki  na B 3-i to jest 25/ha,tylne zastawki normalnie jak do żyta i sieją wszystkie nie co druga,wałki normalne co do zboża,jak ustawisz na B4 to wysiejesz 30/ha,u mnie to się sprawdza w 100%,ale zanim doszedłem do tego to robiłem z 10 prób kręconych na różnych biegach,ty tez zrób próbę kręconą bo siewnik siewnikowi nie równy,napisz potem co Ci wyszło-pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

Więc,

odpisuję późno bo jakoś nie znalazłem wcześniej czasu. Poznaniak poznaniakowi nierówny,a sąsiada poznaniak to w ogóle porażka :/. Ustawiłem jak henryk napisał, zrobiłem próbę kręconą, wyszło nie co inaczej, podstroiłem sprzęt już miało być ok no ale na polu wyszło i tak inaczej, więc w trakcie siania ustawiałem na czuja siewnik bo mi za dużo zostawało nasion, a na końcu i tak musiałem przejechać się parę razy byle jak bo ziarno mi zostawalo :/.

Posted

no to faktycznie współczuję,mój tak jak pisałem sieje precyzyjnie,jak w tym roku siałem 25/ha to wysiałem o 2 kg.więcej niż planowane,to naprawdę jest super-pozdrawiam