Mastif Posted April 23, 2015 Report Posted April 23, 2015 Witam,jaką odmianę ziemniaków plennych polecalibyście posadzić w tym roku? Quote
adam1208 Posted April 23, 2015 Report Posted April 23, 2015 Ja będe sadził Bryze. W tamtym roku miałem Tajfuny. Quote
rafaello3 Posted April 23, 2015 Report Posted April 23, 2015 Każda odmiana ma swoje przeznaczenie .Ja sadzę Denara ,bo tylko te ziemniaki chcą odbiorcy .Wcześniej sadziłem Bryzę i te ziemniaki są bardzo podobne do siebie pod każdym względem . Quote
Mastif Posted April 24, 2015 Author Report Posted April 24, 2015 Dzięki wszystkim za podpowiedzi, dało mi to trochę do myślenia Quote
VoYtek8 Posted April 24, 2015 Report Posted April 24, 2015 Swego czasu sadziłem Vinetę i pomimo opinii że jest podatna na choroby i wymagająca, jednak jakoś radziłem sobie z uprawą i plon był dobry. Faktem jest że nawozu jak i obornika nie żałowałem, oraz pilnowałem się z opryskami.Obecnie powróciłem do Irgi, ponieważ potrzebowałem wczesnej odmiany. Jestem z niej bardzo zadowolony. Przykrywam włókniną po sadzeniu i zazwyczaj połowie lipca zaczynam wykopki. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts