Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam wszystkich. Wiem że to urządzenie nie jest rolnicze ale niekiedy często z nim związane. Mój problem dotyczy ciśnienia którego właśnie nie ma . Więc ja zawsze normalnie zacząłem nią myć i po włączeniu po paru sekundach ciśnienie znikło. To wymontowałem zawór od regulacji ciśnienia i ta druga cześć była rozkrecona to ją skręciłem nasmarowałem i wkręciłem po uruchomieniu na maksymalnym ciśnieniu szarpie i przerywa. Czy to jest wina tego zaworka przelotowego czy może coś innego.
Posted

Ten zawór działa mniej więcej tak jak kolega napisał, a jak podkręcił ciśnienie na tym zaworku to zadziałał ciśnieniowy wyłącznik pompy. Było za duże ciśnienie w lancy i stąd te szarpania. Pompa działała pulsacyjnie.

Posted

Aby nie  zaczynać  nowego    wątku  mam  pytanie   opony  12,5x20   są  tylko  szersze  czy  również  wyższe  od  opon  11,5 x 20    bo mam   dylemat  na  tyle  mam  15,5x38   jednak  są  jeszcze   w  niezłym  stanie   a  do  tych  opon  na  przedzie są  11,5 x  20 .

Posted

kolego są wyższe. Sam nie wiedziałem, ale ktoś tu napisał że jest to stosunek szerokości do średnicy wewnętrznej, nie pamiętam ale chyba 80 %

jeśli chcesz wiedzieć napewno to poszperaj w wątkach