Kronel Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 Powoli trzeba się szykować do zbioru kukurydzy, jak zwykle największy problem to suszenie. U nas suszarni jest mało to też problem z terminem i jak nie masz swojej suszarni to kukurydze sieczesz w najmniej dogodnym momencie bo jak jest ładna pogoda to suszarnir pozajmowane i potem trzeba więcej za szuszenie płącić. Zastanawiam się czy nie zrobić swojej prowizorycznej suszrni podlogowej z nadmuchem powietrza od spodu czy lepiej kupić poprostu całą suszarnir. Kukurydzy mam co roku 7-8 ha, ale chętnych na suszenie nie brakuje. Czym najlepiej opalać co najtaniej wychodzi, miał - gaz sieciowy? Quote
rolnik1500 Posted September 23, 2011 Report Posted September 23, 2011 Nie wiem czy warto sobie robić, lepiej kupic jaką uzywaną i ewentualnie podremontować. Na takiej samorubie to się umęczysz a już o usługach to ja bym na samoróbe zboża nie oddał bo juz raz się przejechałem. Suszy nierówno , przy wlocie gorącego powietrza miałem praktycznie upieczoną kukurydze. Źle skonstruowana. Quote
rolserwis692267693 Posted December 7, 2011 Report Posted December 7, 2011 Powoli trzeba się szykować do zbioru kukurydzy, jak zwykle największy problem to suszenie. U nas suszarni jest mało to też problem z terminem i jak nie masz swojej suszarni to kukurydze sieczesz w najmniej dogodnym momencie bo jak jest ładna pogoda to suszarnir pozajmowane i potem trzeba więcej za szuszenie płącić. Zastanawiam się czy nie zrobić swojej prowizorycznej suszrni podlogowej z nadmuchem powietrza od spodu czy lepiej kupić poprostu całą suszarnir. Kukurydzy mam co roku 7-8 ha, ale chętnych na suszenie nie brakuje. witam jesli potrzebuje pan suszarni mam do sprzedania taka 12 ton petrotti moge udzielic na nia gwarancje Quote
rolserwis692267693 Posted January 15, 2012 Report Posted January 15, 2012 WitamZakład Usługowo Remontowy ROL-SERWIS Zagrobelski Michał.Mamy dla Państwa ofertę związaną z serwisem suszarni włoskiej firmy Pedrotti oraz innych dostępnych na rynku producentów.Nasza firma zajmuje się tym juz od 1997 roku co dało nam doświadczenie i pełen profesjonalizm w działaniu.Prowadzimy również usługi w zakresie:-sprzedaży oryginalnych części zamiennych w konkurencyjnych cenach-sprzedaży nowych podajników pionowych i poziomych w konkurencyjnych cenach-regeneracji podajników pionowych i poziomych(co znacznie zmniejsza koszty naprawy)-naprawy palników olejowych i gazowych wszystkich producentów-naprawy instalacji elektrycznej w tablicy sterującej-przeglądów przedsezonowych -wyszkolenia Państwa pracowników-serwisu kotłów grzewczych na olej opałowy i gaz wszystich producentów Jestesmy do Państwa dyspozycji 24/h 7 dni w tygodniu 365 dni w roku!Nasz wiedza i wieloletnie doswiadczenie pozwala nam na szybkie usunięcie awarii.W sezonie zimowym mamy promocję na nowe i regenerowane podajniki pionowe i poziome.Dane kontaktowe.mail:rolserwis.zagrobelski@gmail.comtel.kom:692-267-693 Quote
adam1012 Posted July 7, 2015 Report Posted July 7, 2015 Ja kupiłem suszarnię w Hamechu z piecem opalanym słomą, metoda bardzo ekonomiczna. Dla wszystkich zainteresowanych podaję link http://hamech.pl/ Quote
Recommended Posts