Jump to content

Recommended Posts

Posted

Powoli trzeba się szykować do zbioru kukurydzy, jak zwykle największy problem to suszenie. U nas suszarni jest mało to też problem z terminem i jak nie masz swojej suszarni to kukurydze sieczesz w najmniej dogodnym momencie bo jak jest ładna pogoda to suszarnir pozajmowane i potem trzeba więcej za szuszenie płącić.

Zastanawiam się czy nie zrobić swojej prowizorycznej suszrni podlogowej z nadmuchem powietrza od spodu czy lepiej kupić poprostu całą suszarnir.

Kukurydzy mam co roku 7-8 ha, ale chętnych na suszenie nie brakuje.

Czym najlepiej opalać co najtaniej wychodzi, miał - gaz sieciowy?

Posted
Nie wiem czy warto sobie robić, lepiej kupic jaką uzywaną i ewentualnie podremontować. Na takiej samorubie to się umęczysz a już o usługach to ja bym na samoróbe zboża nie oddał bo juz raz się przejechałem. Suszy nierówno , przy wlocie gorącego powietrza miałem praktycznie upieczoną kukurydze. Źle skonstruowana.
  • 2 months later...
Posted

Powoli trzeba się szykować do zbioru kukurydzy, jak zwykle największy problem to suszenie. U nas suszarni jest mało to też problem z terminem i jak nie masz swojej suszarni to kukurydze sieczesz w najmniej dogodnym momencie bo jak jest ładna pogoda to suszarnir pozajmowane i potem trzeba więcej za szuszenie płącić.

Zastanawiam się czy nie zrobić swojej prowizorycznej suszrni podlogowej z nadmuchem powietrza od spodu czy lepiej kupić poprostu całą suszarnir.

Kukurydzy mam co roku 7-8 ha, ale chętnych na suszenie nie brakuje.

witam jesli potrzebuje pan suszarni mam do sprzedania taka 12 ton petrotti moge udzielic na nia gwarancje

• 1 month later...
Posted

Witam

Zakład Usługowo Remontowy ROL-SERWIS Zagrobelski Michał.

Mamy dla Państwa ofertę związaną z serwisem suszarni włoskiej firmy Pedrotti oraz innych dostępnych na rynku producentów.

Nasza firma zajmuje się tym juz od 1997 roku co dało nam doświadczenie i pełen profesjonalizm w działaniu.

Prowadzimy również usługi w zakresie:

-sprzedaży oryginalnych części zamiennych w konkurencyjnych cenach

-sprzedaży nowych podajników pionowych i poziomych w konkurencyjnych cenach

-regeneracji podajników pionowych i poziomych(co znacznie zmniejsza koszty naprawy)

-naprawy palników olejowych i gazowych wszystkich producentów

-naprawy instalacji elektrycznej w tablicy sterującej

-przeglądów przedsezonowych

-wyszkolenia Państwa pracowników

-serwisu kotłów grzewczych na olej opałowy i gaz wszystich producentów

Jestesmy do Państwa dyspozycji 24/h 7 dni w tygodniu 365 dni w roku!

Nasz wiedza i wieloletnie doswiadczenie pozwala nam na szybkie usunięcie awarii.

W sezonie zimowym mamy promocję na nowe i regenerowane podajniki pionowe i poziome.

Dane kontaktowe.

mail:rolserwis.zagrobelski@gmail.com

tel.kom:692-267-693

• 3 years later...