Cezariuss Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 Jezeli zly dzial prosze o przeniesienie.Czy silnik z tego ogloszenia jest od "30" czy moze jest to cos zbudowanego na jej podstawie.Wiem ze silnik jest b podobny do 30, jednak nie wiem co to jest przed Pompa wtryskowa idac w kierunku przodu. Chodzi mi o to cudo ktore jest napedzane paskiem klinowym, mysle ze jest to dodatkowa pompa olejowa, jednak w mojej "30" czegos takiego nie widzialem i stad moje zapytanie. http://allegro.pl/silnik-ursus-c330-i5318792190.html Quote
adam1208 Posted May 8, 2015 Report Posted May 8, 2015 Ten silnik był w widlaku i to jest jakaś sprężarka albo pompa olejowa, mi to wygląda na jakąś sprężarke Quote
massay1 Posted May 8, 2015 Report Posted May 8, 2015 Na pewno nie jest to rak. Całkiem inna skrzynia biegów. Sama pompa ta naprzeciw wtryskowej nie wygląda na hydrauliczną przynajmniej nie na taką która jest od hydrauliki ciśnieniowej. Na takim pasku klinowym nie da rady. Prędzej jakaś obiegowa.Od hydrauliki jest na przeciw wału i to jedyna rzecz podobna do raka. Może to z jakiegoś wozidła budowlanego. Quote
Vademecum Posted May 8, 2015 Report Posted May 8, 2015 czytam, nie wiem i nawet mi się nie otworzyło to ogłoszenie, ale wiem, że te silniki były również montowane dawno temu w walcach drogowych, a one miały pompę wody do polewania kół blaszanych.A jaki problem zapytać kogoś kto wystawił to ogłoszenie ? Quote
Recommended Posts