Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam możliwość zakupu 10 sztuk byczków w wadze po 700kg. Znajomy chce sprzedać ponieważ już minął miesiąc jak złożył wniosek do agencji i zaproponował mi kupno tych że byków, żebym ja też na tym bydle zarobił  z agencji i po miesiącu je sprzedał.

Trzy tysiące  tym sposobem można wyciągnąc z agencji.

Posted

I takie kombinowanie jest legalne? Tzn. znajomy weźmie dopłatę za byczki których nie ma, i teraz Ty też chcesz za te same brać dopłatę? Jak dla mnie oszustwo. Nawet jeśli coś takiego jest dopuszczalne to i tak nie powinno tak być.

Ktoś weźmie kasę za coś czego nie ma, a ja nie mogę brać dopłat na kozy, które mam, bo nie mam ich 5. Niestety, ale kolejny raz stwierdzam, ze dopłaty sa dla tych co kombinują i kłamią. Przykre :(

Swoją drogą, nie wiem czym sie chwalisz? No chyba, ze to jest naprawdę legalne, to juz w ogóle jestem wkurzona na maxa :@

• 1 month later...
Posted

Możecie napisać jakie są teraz zasady dopłat głównie do bydła opasowego bo koło 20 maja miały się zmienić przepisy? Wcześniej trzeba było trzymać sztukę do 30 czerwca oraz przy sprzedaży musiała mieć minimum pół roku a jak jest teraz?