Iwona Posted September 26, 2011 Report Posted September 26, 2011 Witam na forum. poszukuję strzykawki do szczepienia świń. Najlepiej komplet i żeby było trwałe. Co Państwo polecicie. Prosiłbym o podstawowe informacje bo do tej pory szczepiliśmy tylko strzykawkami jednorazówkami z apteki a znacznie zwiększyliśmy obsadę prosiąt i coraz więcej będziemy wykonywać szczepień. Z góry serdecznie dziękuję za porady. Quote
Miodek Posted September 26, 2011 Report Posted September 26, 2011 Rozwiązań jest cała masa. Napisz informację jaką ilośc świń jednorazowo będziesz sczepił - w jednej sesji.Ma być to strzykawka uniwersalna czy do jakiejś konkretnej szczepionki? Jaką ilośc śiń masz. Dużą ofertę strzykawek maja tutaj: http://www.hodowlany.pl/103_Strzykawki_i_igly_weterynaryjne.htmlSa to głównie niemieckie strzykawki, bardzo trwałe. Quote
rolniczka_585 Posted September 15, 2017 Report Posted September 15, 2017 Zastanawiam się w tym roku poważnie nad zakupem strzykawki automatycznej, tylko nie wiem która będzie lepsza- ta z koszyczkiem do góry, czy z wężykiem. Mam 30 świń. Warto dla takiej ilości zakupić? Quote
Vademecum Posted September 15, 2017 Report Posted September 15, 2017 nie. więcej mycia i strata leku. Quote
sandzia111 Posted September 15, 2017 Report Posted September 15, 2017 rolniczka a ile płacisz za weterynarza w swoich rejonach? Quote
gk21 Posted September 15, 2017 Report Posted September 15, 2017 można automatyczną , ale to koło 200 trzeba dać Quote
Vademecum Posted September 15, 2017 Report Posted September 15, 2017 sam sie zajmowałem opieką zootechniczną pod okiem lek.wet. jeździłem po leki a sam lekarz przyjeżdżał jak był w okolicy. specjalnie jak przyjeżdżał bo sie zdarzało 20 km x 2 20 - 30 zł.leki 500 - 1000. sam lekarz powiedział że to utopia. Quote
Recommended Posts