Szefu Posted May 10, 2015 Report Posted May 10, 2015 Jakie firmy agregatów uprawowych 4,2m do 15tyś zł Polecili byście? Ja się zastanawiam nad kupnem Agro-Masz chciałbym zobaczyć wasze propozycje/opinie. Dzięki Quote
Vademecum Posted May 10, 2015 Report Posted May 10, 2015 to zależy do jakiego ciągnika, chwalą tu agro masz, ale ja mam agrofactory i nie nażekam, waży niecałą tonę do ursusa waga maszyny jest istotna. Niedawno widziałem tą maszynę za niewiele ponad 10 tyś. Cena bardzo atrakcyjna. Przejechałem nim ponad tyś. ha. Quote
Szefu Posted May 10, 2015 Author Report Posted May 10, 2015 AgroFactory ma za słabe wykonanie, żeby go ciągać zetorem 12145 będzie się rozrywał i pękał. Wcześniej użytkowałem expom krośniewice on również się rwał ;( Quote
Vademecum Posted May 10, 2015 Report Posted May 10, 2015 Rozrywał ? ciekawe, 12 lat pracuję nim ursusem 1614 i praktycznie nie mam z nim problemów. Ramki z wałkami wzmacniałem, tylne ale przy cofaniu na dużym skłonie przycisnąłem do brzegu więc nie wina maszyny. Ziemię mam bardzo ciężką i skalistą wałki wytrzymują i te słabsze są lepsze na łożyskowaniu ufl 205. Jedynie zęby wymieniam i łożyskowania wałków. Zęby lecą przez kamienie... Bardzo dobry i lekki agregat uprawowy do starych klamotów typu ursus czy zetor. Quote
izydor6280 Posted May 10, 2015 Report Posted May 10, 2015 zobacz na tolmeta, ostatnio coraz więcej maszyn tej firmy widać Quote
Recommended Posts