ari321 Posted May 14, 2015 Report Posted May 14, 2015 Cześć mam do was sprawę. Czy ktoś z was zakładał jakąś kabine do t-25 np z c-360 z przeróbkami oczywiście ale nie dużymi? Byle nie stara puszka. Dodam, że mam władka z 78r i on ma jeszcze stare błotniki, bez tej wanny. A nową kabinę, żeby załorzyć to musiał bym błotniki zmieniać i całą wanne kupić. Poradzicie coś ? Quote
Vademecum Posted May 14, 2015 Report Posted May 14, 2015 to masz najlepszy model, pewnie z dwoma lewarkami, miałem takiego od roku 1977Nigdy o kabinie nie myślałem bo ciągnik jeździł w szklarniach, nawet uciąłem mu kierownicę 25 cm Quote
lottomito Posted May 15, 2015 Report Posted May 15, 2015 Jeżeli musisz przeróbki robić żeby spasować kabinę zrobioną specjalnie do "władka" to zakładając kabinę od innego traktora przeróbek bedzie więcej.Popatrz tutaj http://www.kabiny-gola.pl/ . Nie miałem "władka" ale z tego co kojarzę to ta kabina musi pasować Quote
ari321 Posted May 15, 2015 Author Report Posted May 15, 2015 Tak mam władka właśnie z 2 lewarkami Kabina by się przydała bo nie raz trzeba coś lekkiego przewieźć czy coś, a jest zimno lub zaczyna padać, czy nawet belki turem przywieźć to jest już przyjemniej jechać w kabinie. Quote
Robert ;-) Posted May 15, 2015 Report Posted May 15, 2015 A dużo trzeba dołożyć na te błotniki i wannę? Może lepiej dołożyć kilka złotych i nie bawić się w przeróbkę np nowej kabiny. Quote
Vademecum Posted May 15, 2015 Report Posted May 15, 2015 kolego Robert ja nie zamieniłbym starego "opierzenia" bo tak podają to ruscy. Te błotniki są nieśmiertelne z blachy 2 mm, dawno tamich nie produkują. Ta wanna podwyższa wsiadanie i wysiadanie ..... Więcej i trudniej jest przerobić kabinę, ale nie,warto wywalać tych błotników i podłagi. Quote
izydor6280 Posted May 15, 2015 Report Posted May 15, 2015 z 360 będzie dużo rzeżby, nawet blaszaną spasować trzeba dodać 0.5m blachy szybę ramę a błotnik czy maskęjeśli już to używka, bo samemu tworzyć raczej nie opłacalne, wyjdzie niemal tyle co nowa Quote
Recommended Posts