Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam,czy możliwe jest aby zegar pokazywał obroty a nie liczył motogodzin?jak sprawdzić czy działa czujnik temperatury?licznik pokazuje ciśnienie oleju i ładowanie, sprężarka nie jest podłączona a temperatury nie pokazuje?

Posted
Ale piszesz niezrozumiale, liczniki psują się i jest to możliwe, czujnik temperatury sprawdzisz poprzez odpalenie silnika, powinna,rosnąć. Zdaje się, że sprężarka niema pokazywać temperatury.... kolego wszystko się psuje z,wiekiem nie wyłączając rolnika zdrowia.
Posted

obrotomierz może nie bić mth a wwskazywać obroty

czujnik możesz wymontować i wsadzić w gotującą wodę, jeśli podczas ciężkiej pracy nic nie wskazuje to taczej złom, polecam zamontować zegar jak w 3p czy 385

zegar sprężarki nie pokazuje emperatury tylko odpowiednie cśnienie w układzie

• 2 weeks later...
Posted

Witam,

Podepnę się do tematu :-)

Chciałbym zapytać czy może ktoś zmieniał zegary w C 4011 i mógłby mi doradzić w sprawie podpięcia kontrolek?

Z uwagi na generalny remont silnika postanowiłem dać czterdziestce nowe zegary – pierwsze zdjęcie.

Podłączyłem ciśnienie oleju, obrotomierz oraz ciśnienie wody/płynu i wszystko działa.

Problem mam z połączeniem kontrolki ładowania oraz zamiast kontrolki świateł chcę podłączyć kontrolkę ciśnienia oleju.

Wyjmując stary licznik starałem się zapamiętać jak to było podłączone ale pamięć jest krucha i już nie pamiętam.

Załączam zdjęcie na którym widać tył licznika i tutaj mam problem bo nie wiem jak i dlaczego np. do jednej kontrolki ładowania jest miejsce na podłączenie dwóch kabli.

Na zdjeciu licznik_tył2 widać, że tak naprawdę jest miejsce do podłączenia 3 kabli.

Posiada ktoś wiedzę jak podłączyćte dwie kontrolki i chciałby się podzielić ze mną tą wiedzą?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

post-5337-0-26834700-1433139641_thumb.jpg

post-5337-0-53792100-1433139647_thumb.jpg

post-5337-0-26683900-1433139920_thumb.jpg

Posted

Dodam jeszcze schemat który właśnie udało mi się znaleźć, wczesniej miałem schemat od c 360 a różnica polega na tym, że w 360 jest 6 bezpieczników a w 4011 8 bezpieczników.

Na schemacie widać (zaznaczyłem kolorem) jakie/które kable trzeba podłączyć tylko jeszcze pytanie np. lampka od ciśnienia, który kabel jak podłączyć do licznika ze zdjęcia licznik_tył2 ?

post-5337-0-27985700-1433150549_thumb.jpg