bamber21 Posted March 3, 2009 Report Posted March 3, 2009 moze by cos to tych Ciągniki po pisac co??? Quote
bamber21 Posted March 3, 2009 Author Report Posted March 3, 2009 to na poczotek ja mam pronara Zefir 85 i sie narazi sprawuje dobrze mam ktos jeszcze taki nie cos napisze o nim jak sie sprawuje i od jaK dawna ma ???;p Quote
rolnik570 Posted March 3, 2009 Report Posted March 3, 2009 U mnie w okolicy jeszcze nie spotkałem zefira więc nic o nim nie mogę powiedzieć, jedynie to,że z wyglądu to nawet fajnie się prezentuje Quote
bamber21 Posted March 4, 2009 Author Report Posted March 4, 2009 no tak ładnie wygloda jak go kupowałem to w obrebie 200km to tylko 2 gdzie byłe mało ich jest jeszcze ale warto naprawde Quote
bamber21 Posted March 6, 2009 Author Report Posted March 6, 2009 nikt wiecej nie mam pronara piszcie cos Quote
bartek15150 Posted March 7, 2009 Report Posted March 7, 2009 Ja mam PRONARA 1025A i jestem z niego zadowolony. Mam do niego pług cztero skibowy obrotowy i agregat uprawno-siewny Quote
bartek15150 Posted March 8, 2009 Report Posted March 8, 2009 Jestem z niego zadowolony ma do niego: - tuz- tura- podwójne opony - i inne ;D Quote
sulek123 Posted March 11, 2009 Report Posted March 11, 2009 Mój wujek ma MTZ Pronara 82ts i nie nażeka: tu na zdjęciach podczas orki - plug 4 skibowy Kvernelandhttp://img172.imageshack.us/img172/1006/dsc00718w.jpg http://img172.imageshack.us/img172/4886/dsc00716g.jpg Quote
krzysiek Posted March 12, 2009 Report Posted March 12, 2009 zemsta łukaszenki poraszka gówno nieciągnik Quote
bamber21 Posted March 12, 2009 Author Report Posted March 12, 2009 krzysiek o jaki takrorze muwiesz co czemu porazka ??? Quote
krzysiek Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 ja muwie o tym z fotki iwanie do zefirów niemam nić Quote
sulek123 Posted April 11, 2009 Report Posted April 11, 2009 Ale w polu spisuje sie dobrze. Według mnie są dosyć dobre i nie za tak dużą cenę Quote
krzysiek Posted April 12, 2009 Report Posted April 12, 2009 on się nędznie sprawuje we wszystkim w moim teraz pompa pękła i stoi już 4 dni on zawsze zepsuty jak jest dużo roboty Quote
sulek123 Posted April 18, 2009 Report Posted April 18, 2009 A ten z foty nie miał żadnych powarznych usterek . Pługiem śnieżnym też sie dobrze spisuje. Także ziom daj spokój. Akurat tak przypadło że twoj sie psuje... ja nic na to nie poradze. Quote
krzysiek Posted April 21, 2009 Report Posted April 21, 2009 ten z foty to ma jeszcze starego typu szkszynie z dziewiencioma biegami z keverlandem 35x4 on se poradzi orząc nim piontką na niższym półbiegu (co daje szybkość 8 km\h)na każdym zawrocie zredukować na wsteczny w tej niby ssynhronizowanej skszyni może doprowadzić do szału. W tym modelu jest jeszcze dzielony wałek atakujący do przedniego napędu po środku jest 9 wewnętrznyh i10 zewnętrznyh tarcz które są przystosowane do napędu stożkowego (z młymi kołami z przodu) w przypadku napędu kszyżakowego z szerokimi kołami (taki napęd jak na fotce) te tarcze się spalają jest zaduże przeciążenie hyba że wykonuje robote przeznaczoną dla c-360. Przednie koła niesą wogle zgrane z tylnimi. hamulce są tarczowe na wieszhu dostaje się w nie piach brud co powoduje że się zacinają bardzo często. wałek przekaznika jest napędzany okładzinami gumowymi które się urywają nieda się rady nim wymieszać paszowozu belować ciągać ręmbak ,orkan. Wady tego ciągnika mugł mbym wylicząć jeszcze dłużej i niedotyczą one akurat mojego ciągnika tylko wszystki pronarów 82ts poraszka konstrukcyjna.Jak toś pisze że to jest niezawodny ciągnik to znaczy że niewiele wie o ciągnika . Quote
Guest Gość Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Ja mam Pronara 82a i nie nazekam na jego 900 mt pracy Quote
Guest Gość Posted July 18, 2011 Report Posted July 18, 2011 ten z foty to ma jeszcze starego typu szkszynie z dziewiencioma biegami z keverlandem 35x4 on se poradzi orząc nim piontką na niższym półbiegu (co daje szybkość 8 km\h)na każdym zawrocie zredukować na wsteczny w tej niby ssynhronizowanej skszyni może doprowadzić do szału. W tym modelu jest jeszcze dzielony wałek atakujący do przedniego napędu po środku jest 9 wewnętrznyh i10 zewnętrznyh tarcz które są przystosowane do napędu stożkowego (z młymi kołami z przodu) w przypadku napędu kszyżakowego z szerokimi kołami (taki napęd jak na fotce) te tarcze się spalają jest zaduże przeciążenie hyba że wykonuje robote przeznaczoną dla c-360. Przednie koła niesą wogle zgrane z tylnimi. hamulce są tarczowe na wieszhu dostaje się w nie piach brud co powoduje że się zacinają bardzo często. wałek przekaznika jest napędzany okładzinami gumowymi które się urywają nieda się rady nim wymieszać paszowozu belować ciągać ręmbak ' date='orkan. Wady tego ciągnika mugł mbym wylicząć jeszcze dłużej i niedotyczą one akurat mojego ciągnika tylko wszystki pronarów 82ts poraszka konstrukcyjna.Jak toś pisze że to jest niezawodny ciągnik to znaczy że niewiele wie o ciągnika .[/quote'] człowieku weź słownik i go lepiej poczytaj, po aż w oczy szczypie twój analfabetyzm Quote
Guest Gość Posted July 26, 2011 Report Posted July 26, 2011 ja mam pronara 82a z 2003r ma2000mtg i nie byłjeszcze w remoncie ciagnik jet ok rok temu kupiłem belarusa 820 i też jestem zadowolony. Quote
romam Posted September 13, 2022 Report Posted September 13, 2022 U nas w mieście w komunalce same pronary jeżdżą, więc albo są dobre albo tanie, albo i jedno i drugie Quote
Robert ;-) Posted September 13, 2022 Report Posted September 13, 2022 Tanie w naprawie i dobre kiedyś na robocie był pronar to w beczce jezdził cały tydzień psuć się psuł ale robote robił przebieg duży nie pamiętam ile bylo ze 18 lat temu ale w tysiącach godzin Quote
Recommended Posts