Jump to content

Recommended Posts

Posted

Planuje złożyć wniosek na rrestrukturyzację. Warunki spełniam aby dostać dosfinansowanie. Planuję przerobic większą część stodoły na oborę na 20 byków. Tylko właśnie pojawia się problem, bo pewnie będą sprawdzać po skończeniu przebudowy itp jak pieniądzę zostały zainwestowane. Posaidam teraz 5 krów no i one stoją w oborze przyczepiane łańcuchem do takiego pręta w ścianie, poimy je ręcznie w zimie wiadrami a w lecie to wiadomo jak wychodzą na pastwisko to same piją. Tak sami nie mam płyty gnojowej obornik leży na ziemi. Chodowle krów zostawię przynajmniej do pierwszych zysków z byków. Czy to nie bd problemem ta płyta i krowy tak w oborze ? Żebym nie musiał ponosić dodatkowych kosztów na płytę ani na nic innego.

Posted

człowiek jaki problem zamontować poidła? dymać z wiadrami ? chłopie szkoda życia!!!

natomiast płyta gnojowa i zbiornik na gnojówkę i wodę gnojową to podstawa. Tzw. dobra praktyka rolna

bez tego nie,ruszysz z dofinansowaniem. Jeszcze jak jesteś w terenie OSN to cie zlinczują użędasy

Posted

Zamontować poideł nie da rady bo poprostu się nie da. Tak też myślałem z tą płytą że tak będzie. Kurde też myślałem, żeby może na 10 krów przerobić zamiast 20 byków, ale wiadomo koszt już większy. Ile tak mniej więcej może kosztować przystosowanie stanowiska dla 1 krowy, bo martwię się, że mogło by mi kasy nie starczyć.

Posted

Kolego ari ,a z czego wnioskujesz ,że spełniasz przepisy i łapiesz się na restrukturyzację ?????. Do tej pory nie ma ,żadnych przepisów w tej materii !.A wszytko ,co piszą na forach to są tylko gdybania i tak naprawdę nie wiadomo ,co będzie .