Jump to content

Recommended Posts

Posted

nie liczył bym na jakąś różnicę w mocy 30-ki na różnych kominach. 

Ogólnie w ostatnich latach strasznie kiepsko z porządnym kominem do starych ursusów.

Producentom chyba się wydaje że jeśli tłumik po emaliowaniu jest grubszy to ta różnicę można odjąć z grubości blachy. Potem gonia wszystkie przegrody w środku i koroduje na potęgę.

Posted

izydor6280- I to jest u niego na plus ;) Czyli będzie płaski :D Według mnie nawet ładniej 30 w nim wygląda ;) A co do jakości to zależy jak się trafi, nie raz na chińczyka a nie raz na coś dobrego ;)

Posted

Ja kupiłem w tamtym roku płaski i przy koszeniu trawy delikatnie zawadziłem kominem o gałąź jabłonki i nie wiem jakim cudem pękł. Później kupiłem okrągły i jest ok, może i głośniejszy ale mi bardziej pasuje warkot zdrowego silnika c330 na okrągłym kominie :)

Posted

Tak jak koledzy powyżej wspominali płaski będzie o wiele cichszy, co mogę potwierdzić własnym doświadczeniem.

Z jakością to jest tak że te stare obojętnie czy okrągłe czy płaskie są wytrzymałe i na lata, a te nowe są tak jak wszystko dziś wyprodukowane czyli jednorazowe. Pozdrawiam :)

Posted

Da się radę dorwać porządny tłumnik . Teraz większość sklepów patrzy żeby mieć tani towar/części, bo tego sobie życzą klienci. Niestety stare powiedzenie że co tanie to na dłuższą metę jest drogie. Żeby coś było tanie trzeba na czymś zaoszczędzić,najczęściej oszczędzają na blasze.Tak więc trzeba poszukać sklepu ewentualnie w necie wydechu polskiej produkcji.