rolnik332 Posted May 19, 2015 Report Posted May 19, 2015 WitamKtóry komin jest lepszy do c330? Chodzi mi o wyciszenie i kulturę pracy Quote
izydor6280 Posted May 20, 2015 Report Posted May 20, 2015 na płaskim będzie ciszej, ale z tego co słyszałem są słabej jakości Quote
massay1 Posted May 20, 2015 Report Posted May 20, 2015 nie liczył bym na jakąś różnicę w mocy 30-ki na różnych kominach. Ogólnie w ostatnich latach strasznie kiepsko z porządnym kominem do starych ursusów.Producentom chyba się wydaje że jeśli tłumik po emaliowaniu jest grubszy to ta różnicę można odjąć z grubości blachy. Potem gonia wszystkie przegrody w środku i koroduje na potęgę. mora 1 Quote
rolnik332 Posted May 20, 2015 Author Report Posted May 20, 2015 izydor6280- I to jest u niego na plus Czyli będzie płaski Według mnie nawet ładniej 30 w nim wygląda A co do jakości to zależy jak się trafi, nie raz na chińczyka a nie raz na coś dobrego Quote
adam1208 Posted May 20, 2015 Report Posted May 20, 2015 Ja kupiłem w tamtym roku płaski i przy koszeniu trawy delikatnie zawadziłem kominem o gałąź jabłonki i nie wiem jakim cudem pękł. Później kupiłem okrągły i jest ok, może i głośniejszy ale mi bardziej pasuje warkot zdrowego silnika c330 na okrągłym kominie Quote
VoYtek8 Posted May 21, 2015 Report Posted May 21, 2015 Tak jak koledzy powyżej wspominali płaski będzie o wiele cichszy, co mogę potwierdzić własnym doświadczeniem.Z jakością to jest tak że te stare obojętnie czy okrągłe czy płaskie są wytrzymałe i na lata, a te nowe są tak jak wszystko dziś wyprodukowane czyli jednorazowe. Pozdrawiam Quote
lottomito Posted May 22, 2015 Report Posted May 22, 2015 Da się radę dorwać porządny tłumnik . Teraz większość sklepów patrzy żeby mieć tani towar/części, bo tego sobie życzą klienci. Niestety stare powiedzenie że co tanie to na dłuższą metę jest drogie. Żeby coś było tanie trzeba na czymś zaoszczędzić,najczęściej oszczędzają na blasze.Tak więc trzeba poszukać sklepu ewentualnie w necie wydechu polskiej produkcji. Quote
Recommended Posts