Jump to content

Recommended Posts

Posted
samochodowe ? ale pytanie..... każde możesz zamontować, ale każde trzeba przerobić..... siedzenie ciągnikowe powinno mieć prawy podłokietnik. Lata temu zamontowałem do mf 255 od nissana z podłokietnikiem, ale coś mi nie leżało w nim i wywaliłem go....
Posted

Ogólnie fotel samochodowy w ciągniku to porażka. Kilka lat temu jechałem 80-ka z takim wynalazkiem. Dom przodu w miarę do tyłu tragedia. Żeby zapiąć jakakolwiek maszynę trzeba kręgosłup złamać w trzech miejscach. Nic nie widać zza oparcia. Po co ono takie wysokie skoro i tak bieda wykorzystać jego połowę wysokości. Podłokietniki bardzo fajna sprawa ale nie niezbędna.

• 4 weeks later...
Posted

Witam,

Czy montował ktoś siedzenie np. z C 360 w ciągniku C 4011?

Jeżeli tak to prosze o poradę w jaki sposób zamontować płytę siedzenia.

Obecne oryginalne siedzienie w C 4011 jest dla mnieumieszczone zbyt nisko i zbyt blisko kierownicy.

Myślę nad tym aby je odkręcić i podłożyć w miejscy przykręcenia siedziska dwa podłużne ceowniki.

Tym sposobem podniosę je o kilka centymetrów oraz przesunę poprzez nawiercenie otworów kilka centymetrów dalej do tyłu.

Jednak wpadła mi do głowy myśl, że może warto zamontować wygodniejsze/wyższe siedzenie z C 360 tylko jest tutaj różnica w mocowaniu tj. w C 4011 siedzenie zamontowane jest z przodu obok rozdzielacza po 3 śróby na każdą stronę a w C 360 siedzenie jest na płycie mocowanej na górze na 4 śróby.

Jeżeli ktoś już montował takie siedzenie i mógłby mi doradzić w jaki sposób przykręcić płytę siedzenia to byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Posted

cała płyta jest przykręcona 4 śrub od plecaka, więc jeśli masz krótkie to udaj się do sklepu i zakup szpilki z 355/360

oczywiście mowa o czymś takim, nie tej co masz przy siedzeniu, choć stareszego typu były jednolite

http://images.sklepy24.pl/14360879/1315/medium/plyta-siedzenia-grammera-c-360-46671010.jpg

Posted

Dziękuję za odpowiedź.

Czyli jak kupię szpilki to wkręcam je zamiast obecnie krótszych śrub którymi przykręcona jest pokrywa podnośnika (chyba to jest plecak) - zdjęcie ?

post-5337-0-94988000-1435044787_thumb.jpg

• 3 months later...
Posted
analizuje zakup siedzenia do mf 255 i widziałem oferty w agromie które nie napawają optymizmem . Czy może ktoś mi coś poradzić, wiadomo chciałoby się wiele ale wytrzymałość będzie tu kluczowa. Z podłokietnikiem będzie ciężko , a to że chciałbym pełne tzn. nie wyobrażam sobie siedzenia na które na szybko coś położe a to przeleci mi na wylot i spadnie na ziemie..
Posted
widziałem używki pneumatyki od 1100 ale podarte, a do ciężarówki za 1500 to sporo jak za podartą używke. Szukam dalej , a wysokość ma znaczenie. W mf 255 jest więcej miejsca niż c 360