krzysztof86 Posted May 25, 2015 Report Posted May 25, 2015 Witam. Stosuje ktoś UG MAX LUB EMY ( ProBio Emy ). jeśli tak to jakie są wasze opinie. pozdrawiam Quote
rafaello3 Posted May 26, 2015 Report Posted May 26, 2015 Tak ja stosuję emy w dawce maxymalnej czyli wszystko z wytycznymi .Emami opryskuję plantacje wieczorami z dodatkiem mikro ,a jak trzeba dodaję em 5 .Oczywiście wcześniej zaszczepiam glebę .Co mogę powiedzieć pozytywnego ,to efektów wizualnych ,jakiś super nie ma za 5 minut ,a trzeba czekać .Z tego co mówił mi kuzyn ,to po 3 latach już są wymierne efekty ,czyli ograniczasz nawożenie NPK i ochronę fungicydową .Ja stosuję 2 sezon emy i jedynie ,co to efekt pozytywny i wymierny widzę na ziemniakach oraz łubinie .W tym roku łubin pięknie rośnie ponieważ zaszczepiłem nasiona ,oraz grochu i też groch rewelacyjnie wygląda ,jest nad podziw zielony .Nie mam pojęcia ,czy to emy są tego efektem ,czy stanowisko po kuku .Na necie sporo widzę sprzedających emy ,ale zalecam ostrożność ,bo można się naciąć .Zdjęcia do wglądu na AF. Quote
prometeusz Posted May 27, 2015 Report Posted May 27, 2015 A słyszeliście o stosowaniu gnojówki z pokrzyw na pociętą słomę? Quote
rafaello3 Posted May 27, 2015 Report Posted May 27, 2015 Kolego ,a słyszałeś o kadzidle ,tyle ono daje samo ,co ta gnojówka .O ile dobrze ją zrobisz możesz zastosować na rosnące rośliny.Pomidory w foli dobrze na nią reagują i dobrze plonują . Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted June 12, 2015 Report Posted June 12, 2015 Potwierdzam- znajomy nawozi w ten sposób pomidory i faktycznie lepiej rosną więc myślę że warto,to samo w przypadku kukurydzy,nie ma się czego obawiać. Quote
Recommended Posts